En härlig och perfekt balanserad lakritsmarmelad kokad på friska svenska äpplen och utsökt ekologisk lakrits från Italien. Passar helt fantastiskt med ost och gourmetknäcke, med en smakrik kopp te eller varför inte med ett gott vin.
Passar utmärkt till brie, mozzarella, getost, cheddar, parmesan. Pröva på glass!
Vad är lakrits?
Ordet lakrits kommer från det grekiska ordet ’glukurrhiza’ som betyder söt rot. Denna magiska växt har inte bara femtio gånger den naturliga sötman av raffinerat socker utan kalorier, det är också en ört som är känd för sina lugnande och lugnande egenskaper. Växer i sandjord, dess krypande rötter sprids i alla riktningar och drar näringsämnen djupt in i jorden. Det är traditionellt känt och används som medicin i Ayurveda för föryngring.
Till lakritsmarmeladen används bara lakrits gjord på hela rötter av certifierad ekologisk lakrits som uppfyller de högsta kvalitetsstandarderna. Lakritsen kommer från Kalabrien i Italien.
Ingredienser
Äpple (65%), rårörsocker (25%), citron, lakritsgranulat, fänkål, anis
Näringsdeklaration
Innehåll per 100g: Energi 564 kJ/134 kcal; Fett 0,4 g (mättat fett 0,1 g); Kolhydrater 33 g (sockerarter 33 g); Protein 0,6 g; Salt 0 g