Liura är en svensk soja gjord på svenska ärtor. Sojan förenar svensk premiumråvara med tillagningsteknik från hela världen. Resultatet är en unik soja med spännande smak och arom. Smaken är fyllig, intensiv och med en frisk umamismak. Den har en tydlig sälta, liten beska och rena ärtaromer. Lång eftersmak av äppelcidervinäger och makadamianöt.
Användning
Använd den i dressing, som smaksättare i buljonger, till sushi, kyckling och fågel. Den är även perfekt i asiatiska rätter av olika slag.
Historian bakom Liura
Historian började 2015 då jakten på en svensk soja började. Fredrik Hedlund, kocken bakom sojan, behövde en soja till sin rätt med Älvsdalslax men hittade ingen på rätt nivå i kvalitet och genuin känsla. 2016 började han testa sig fram och lära sig om hur soja tillverkas. I maj 2017 var hans egna soja skapad.
Ingredienser
Gulärt, vatten, havssalt, kornmalt, koji-kultur (Aspergillus oryazae).