Artiklar
Här hittar du artiklar av olika slag på tema mat, klimat och lantbruk. Vi publicerar artiklar för att sprida kunskap och utbilda i hur mat blir till och vikten av ett hållbart jordbruk och att äta svenskt.
Vi blev Årets bonde 2024 i Sverige!
Yippie vi vann! 🥂 Vi var en av 137 kandidater som har granskats och grillats [...]
Hållbart, svenskt och ekonomiskt – Hagshultskossorna gillar RME
I arbetet för ökad hållbarhet och minskad klimatpåverkan lämnade vi det fossila bränslet och gick [...]
Framtidens fossilfria nötköttsproduktion finns i Hagshult
Den 11 juni lanserades en ny rapport inom Lantmännens ramverk Framtidens Jordbruk. Rapporten visar hur [...]
Vi når redan nu klimatmålen för 2030!
Tillsammans med Lantmännen släpper vi i juni 2024 en rapport om vår fossilfria nötköttsproduktion. Beräkningarna [...]
Wow vi är nominerade till Årets spjutspetsföretag
Oj så hedrande att vara en av de sex företag som är nominerade till Årets [...]
Framgångsrecept
Här finns en film om oss när vi berättar om vår framgångssaga (enligt Lantmännen) om [...]
Vad är klimatcertifiering?
Svenskt Sigill Klimatcertifierad – för ett minskat klimatavtryck … och hållbarhet på riktigt! För oss [...]
Lär dig om den femte grundsmaken umami
Umami är en av de fem grundsmakerna, tillsammans med sötma, salt, surhet och beska. Umamismaken [...]
Se hur vi jobbar tillsammans för att bli bättre
En film om vår filosofi kring att leda företag och att utvecklas. Vikten av att [...]
Information om våra köttlådor 2023
Nu kan du planera för bra kött hela 2023. Är du intresserad av en köttlåda [...]
Små gärningar som bidrar till biologiskt mångfald
I våras sådde vi nästan 1 000 m2 fleråriga örter. Nu har alla vilda bin [...]
Affärsutvecklingsmöte
I juni träffades vi på Ellery Beach house och pratade affärsutveckling. Exceptionell råvara arrangerade en [...]
Våra kor är inte uppfödda för att så snabbt som möjligt hamna på en tallrik
Vår kor har många uppgifter innan de slutligen blir ett gott och nyttigt kött. De [...]
Vi är nominerade till Årets klimatbonde, 2021!
Vi säger vara OWAOOO och tusen tack!! Vi är verkligen otroligt stolta över nomineringen från [...]
Såhär ser vår utbildning ”Hur kött blir till” ut
”Hur kött blir till” är en utbildning på ca. 3 timmar, på plats på gården. [...]
Ett seminarium med hållbarhet i fokus
Seminarium om hållbarhet. Alltid roligt att föreläsa och prata om det vi brinner för. Ännu [...]
Visste du dessa fem fantastiska fördelar med kor?
Våra kor är inte uppfödda för att så snabbt som möjligt bli mat. De är [...]
Varför vi borde ha mer svenskt kött på våra restauranger
Jag har pratat om vårt samarbete med restauranger på LRF:s event ”Mer svenskt kött på [...]
Fem snabba om Kopensionatet i Hagshult
När du presenterar köttet för dina middagsgäster, behöver du komma ihåg fem saker: Pensionerade mjölkkor [...]