Artiklar
Här hittar du artiklar av olika slag på tema mat, klimat och lantbruk. Vi publicerar artiklar för att sprida kunskap och utbilda i hur mat blir till och vikten av ett hållbart jordbruk och att äta svenskt.
Vad är klimatcertifiering?
Svenskt Sigill Klimatcertifierad – för ett minskat klimatavtryck … och hållbarhet på riktigt! För oss [...]
maj
Lär dig om den femte grundsmaken umami
Umami är en av de fem grundsmakerna, tillsammans med sötma, salt, surhet och beska. Umamismaken [...]
maj
Se hur vi jobbar tillsammans för att bli bättre
En film om vår filosofi kring att leda företag och att utvecklas. Vikten av att [...]
apr
Information om våra köttlådor 2023
Nu kan du planera för bra kött hela 2023. Är du intresserad av en köttlåda [...]
jan
Små gärningar som bidrar till biologiskt mångfald
I våras sådde vi nästan 1 000 m2 fleråriga örter. Nu har alla vilda bin [...]
jun
Våra kor är inte uppfödda för att så snabbt som möjligt hamna på en tallrik
Vår kor har många uppgifter innan de slutligen blir ett gott och nyttigt kött. De [...]
maj
Såhär ser vår utbildning ”Hur kött blir till” ut
”Hur kött blir till” är en utbildning på ca. 3 timmar, på plats på gården. [...]
mar
Ett seminarium med hållbarhet i fokus
Seminarium om hållbarhet. Alltid roligt att föreläsa och prata om det vi brinner för. Ännu [...]
feb
Visste du dessa fem fantastiska fördelar med kor?
Våra kor är inte uppfödda för att så snabbt som möjligt bli mat. De är [...]
jan
Varför vi borde ha mer svenskt kött på våra restauranger
Jag har pratat om vårt samarbete med restauranger på LRF:s event ”Mer svenskt kött på [...]
jan
Fem snabba om Kopensionatet i Hagshult
När du presenterar köttet för dina middagsgäster, behöver du komma ihåg fem saker: Pensionerade mjölkkor [...]
jun