Gårdsbutik med Klimatcertifierat gräsbeteskött och noga utvalda produkter

Välkommen till Hagshults gårdsbutik!

Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare. Här finns också vackra och användbara skinnprodukter, kol och grilltillbehör och mycket, mycket mer.

Gårdsbutikens öppettider

Sommartider i butiken från midsommarveckan:
Onsdag – fredag: 11.00 – 17.00
Lördag: 11.00 –  14.00

Midsommarafton och Midsommardagen: stängt

Gårdsbutiken är öppen året runt:
Fredag: 14.00 – 17.00
Lördag: 11.00 – 14.00

Är vi hemma på gården öppnar vi gärna även andra dagar och tider.
Du kan ringa på dörrklockan vid Gårdsbutikens dörr eller slå en signal på 0709-90 00 35, mest för din egen skull så att vi finns på plats.

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA OSS!

Hitta till gårdsbutiken
Foto på hyllor med mathantverk
Foto på kött

Noga utvalda produkter

Genom åren har vi träffat många duktiga mathantverkare som gör rena och äkta hantverksprodukter utan onödiga tillsatser och konstigheter. Flera av de produkter vi har i butiken har varit med på Nobelmiddagen, tävlat med Junior-kocklandslaget på mat-OS, fått fina utmärkelser från Eldrimners Mathantverk och Great taste (världens största och mest pålitliga ackrediteringssystem för mat och dryck).

Vi är stolta över att kunna erbjuda deras fina och MYCKET goda produkter både i webbutiken och i gårdsbutiken.

Varför finns det en webbutik också?

I vår webbutik kan du beställa en hel del av de varor som du hittar i Gårdsbutiken. Men vi levererar inte ut enstaka köttdetaljer, det känns helt enkelt inte hållbart (och så blir det väldigt dyrt). Däremot kan du anmäla intresse för våra 10 kg köttlådor eller färslådor.

Kontakta oss Handla online

Vi säljer kylväskor i butiken, men du får gärna ta med din egen!

Krögartalg i korg

Gårdsbutiken med både våra egna och andras fina varor

Gårdsbutiken är fylld med vårt eget kött, färs och hamburgare – alltid hängmörat i tre veckor. Här hittar du vår egen korv med 80% kötthalt, rökt saltrulle och lufttorkat kött. Du hittar också en massa andra smarriga saker som förhöjer dina måltider och sätter guldkant på tillvaron. Från vår egen gård kommer även Krögartalg och Guldtalg, köttfond, Salt Grönsmak och skinnprodukter (förkläden, grytlappar, bordstabletter bland annat) samt vår egen öl, sugrör av råg, rökflis och prima grillkol från Hagshult.

Var märgbenen kokar vi fin fond och när nästan ingen smak finns kvar i benen så kolar vi dem. Japp – du läste rätt. Vi gör alltså ”grillkol” av benen. Du lägger dem tillsammans med din kol eller briketter och låter dem brinna med när du grillar ditt kött. Smaksensation utlovas! När du grillar på kons ben så får du en unik lite söt och lätt rökig smak på ditt kött.

Från duktiga mathantverkare har vi valt ut balsamico, pruneller (svenska oliver, fast från plommonträd), härliga marmelader, krispiga chips (producerade helt fossilfritt), öl, must och cider från Äppeldalen, Björksoda, kex, och handgjord choklad, hantverkstonic och en massa andra saker. Det allra mesta är gjort i Sverige av svenska råvaror.

Vi har också valt erbjuda produkter från Jess Pryle’s eget märke Hardcore Carnivore. Det inte Jess vet och kan om BBQ och matlagning över öppen eld är nog inte värt att veta. Hon är en grymt duktig kock, författare och affärskvinna – så vi är stolta över att få ha hennes produkter (fast de är från Texas, USA). Jess har varit i Sverige vid ett antal tillfällen och hållit Masterclasses hos Holy Smoke i Höganäs.

Men andra ord… det finns många anledningar att komma och besöka oss.

Vår fysiska gårdsbutik öppnades i november 2021, i samband med att vi firade 5-årsjubileum. Du hittar butiken i de två röda husen mitt emot ladugården. I den större hittar du mat och dryck och i boden hittar du skinnprodukter, smashjärn, skärbrädor, glasunderlägg och mycket mer som underlättar din matlagning och servering.

Klimatcertifierat kött

Vi arbetar mycket aktivt med långsiktig hållbarhet – allt kött du köper från oss är klimatcertifierat enligt Svenskt Sigill.

Foto på grönsmak
Foto på gårdsbutiken
Foto på ett axplock av produkter från butiken

Lite matinspiration?

Vi har flera goda maträtter du kan inspireras av!
Hitta din favorit bland våra recept.