Vad vore en festival utan alla fina utställare?! Vi är glada och stolta över att så många fina producenter och matlagare vill vara med och göra den här dagen oförglömlig.

Här kommer en presentation av dem:

Visingsögrisen 🐷

 

Visingsögrisen startades 2017 av Sara Lantz. I dag driver hon verksamheten tillsammans med sambon Jimmy och parets två barn Edwin och Tilde. De tror på närproducerad mat utan mellanhänder.

Visingsögrisen har försäljning av KORV (förstås) samt också köttlådor, chark och styckdetaljer från glada grisar uppväxta på gården, på Visingsö.

Lite fakta:
🐷 Nästan allt (95%) av fodret till grisarnas odlar de själva på Visingsö.

🐷 in- och utlastning i ladugården är byggd på ett sätt som minskar stressen för grisarna.

🐷för att aktivera sig har grisarna leksaker i sina boxar.

🐷 det dagliga arbetet ska vara så smidigt och smart som möjligt så att mycket tid kan läggas på att vara hos djuren.

🐷 stallet har automatisk utfodring som styrs via dator.

🐷 grisarna har gott om plats i sina boxar och det är god ventilation i stallet.

Läs gärna mer på: www.visingsogrisen.se
och på Instagram och Facebook: @visingsögrisen

Mondeli Delikatesser

Mondeli erbjuder ox-korven (salami) som på kort tid har blivit svenska folkets favorit. Korven smakar som en dröm enligt Bakkay Lazar som driver och äger företaget.
Ox-korven är mycket smakrik och är finstämt kryddad med svartpeppar, vitlök, fina kryddor från Sydeuropa och en liten touch av chili.

Bakkay beskriver sin verksamhet:
Mondeli delikatesser har förutom ox-korven ett koncept av grandios kallrökt lufttorkat kött & chark från det fina lilla landet Montenegro. Produkterna har en underbar smak som stannar kvar i munnen längre. (Det får dig att vilja ha mer och mer).

Mondeli har två sorters kallrökt, lufttorkat kött;
– nötrulle med finstämd smak
– entrecote med ett underbart mört tuggmotstånd och högklassig smak

Smaklig måltid hälsar Bakkar

Vaggerydschark

Vaggeryds chark tillverkar korv, pastejer, skinkor och syltor med metoder anpassade till dagens höga krav på hygien och kvalitet.

Sortimentet är mycket brett och de används endast svenska förstklassiga råvaror.

Historien bakom företaget
Året var 1962 när Vaggeryds Chark AB startades under namnet SW Livs AB av grundaren Bengt Weidman. Företaget började tillverka korv i blygsam skala i egen charkbutik, där produkterna på gammaldags vis såldes över disk.

Man köpte upp det gamla mejeriet i Vaggeryd och flyttade charktillverkningen dit, började sälja till butikerna i området och det var då som verksamheten tog fart på allvar.

1989 byggdes en helt ny fabrik där tonvis och åter tonvis med chark har passerat.

Idag ägs bolaget av Christer Gustafsson som driver det tillsammans med sina två söner Fredrik och Johan.

Det är inte utan en berättigad stolthet han kan blicka tillbaka på den tid som gått sedan dess. Från en omsättning på sex miljoner och nio anställda har Vaggeryds Chark idag vuxit till en omsättning på 71 miljoner och 29 anställda.

Läs gärna mer på hemsidan: vaggerydschark.se

Byarums skafferi

Vår företagsidé är att ha naturen som bas, med inriktning på tillverkning av sylt, saft och marmelad med naturliga råvaror och utan tillsatser.

Vi har produkter som är traditionella men även nya spännande smaker finner ni hos oss.

Företaget består av oss systrar, Marie Nilsson och Helene Sjölin. Vi har länge haft ett stort intresse för bra och närproducerade matprodukter som håller en hög kvalité. Därför är vi nu väldigt glada att genom Byarums skafferi kunna erbjuda produkter med naturliga råvaror och utan tillsatser

Tyvärr (för oss) befinner sig de duktiga systrarna på semester när det är Korvfestival. Men deras produkter hittar du i ladugården på bordet bredvid Hagshultskossorna (till vardags finns de också i vår Gårdsbutik)

Läs gärna mer om Byarumsskafferi på deras hemsida: byarumsskafferi.se och på Instagram @byarumsskafferi

Pohlarns BBQ

PohlarnsBBQ är ett litet familjeföretag från Vaggeryd som erbjuder BBQ Catering samt försäljning av BBQ relaterade produkter och smaker!
På Korvfestivalen kommer vi ha försäljning av BBQ-såser, Senap och Hotchup samt BBQ-rubs tillverkade hantverksmässigt i liten skala.
Du kommer också att hitta Coleslaw, BBQ Pitbeans och varm pulled beef att toppa korven med. Självklart kan du också köpa med dig tillbehören hem.
Vi sätter en stor stolthet i att enbart sälja sådant vi själva använder och vi är stora förespråkare för Svenska BBQsås- och kryddmakare!

Kika gärna in på @pohlarnsbbq på Instagram och Facebook.
PS Pohlarns BBQ kommer att tävla i SM i BBQ i år. Hagshultskossorna är stolt sponsor!

Fagerhults gård

Fagerhults Gård är ett litet småskaligt jordbruk som drivs av Tomas och Annie, samt barnen Elise, Livia och Marta.

Gården ligger strax väster om Jönköping. Vi bedriver småskalig grönsaksodling men det finns även höns, bin samt linderödsgrisar. Grönsakerna odlas i fasta bäddar, utan konstgödsel och besprutning. De säljs under säsong i vår lilla gårdsbutik samt till prenumeranter och restauranger.

Våra djur har en stor del i våra odlingar. Grisarna, som vi även har i genbank för bevarandet av lantraser, förbereder odlingsytorna till oss på våren. Hönsen plockar skadedjur samt bidrar med gödsel och bina pollinerar våra träd och bärbuskar.

Vill ni se mer av oss eller veta när vi har öppet i vår lilla gårdsbutik kolla in våra sociala medier, där vi heter @fagerhultsgard
Hoppas ni vill följa och ta del av vårt arbete där

Till korvfestivalen kommer vi ha med oss vår populära nitritfria ölkorv samt lökkorv med kött från våra egna linderödsgrisar. Grisarna på gården får gå ute hela sitt liv, året runt och bökar i jord och mark. Som foder får de ekologiskt korn som är odlat i grannbyn. Utöver korven kommer vi även ha med en honungssenap med honung från vår egen bigård.

Varmt välkommen att besöka oss under korvfestivalen!

Läs gärna mer hemsidan: fagerhultsgard.se

Cook’n Bloom

Cook’n Bloom drivs av två passionerade foodisar, Anne-Lie och Åsa.

Vi älskar att hålla till både i inne -och uteköket. Här samlar vi familj och vänner både till vardags och fest.

Det har nu gått 10 år sedan vi startade och vi är idag stolta att representera flera välrenommerade varumärken.
Målsättningen är att ta fram det där lilla extra som får kreativiteten och inspirationen att flöda i köket.

Till Smålands Korvfestival har vi bl. a. med oss PK Grills amerikanska kolgrillar, Outset grillredskap, Pallarès stekbleck
och Hardcore Carnivore premium rubs.

Välkomna att hänga vid grillen med oss!

Till vardags hittar du Cook n’ blooms sortiment i @hagshults_gardsbutik

Senapsfabrikör’n

Vi är ett litet familjeföretag på Visingsö som tillverkar senap, marinad, dressing och BBQ-såser. All vår tillverkning sker småskaligt i vår lilla fabrik som ligger i Kumlaby, mitt på Visingsö.
På Smålands korvfestival hittar du senapen hos Hagshultskossorna inne i ladugården.

Läs mer på senapsfabrikorn.se

Bergströms lilla musteri

Vi är det lilla citynära musteriet mitt i Bankeryd som i år firar 10 års jubileum i år. Vid skördetid är man hjärtligt välkommen med sin trädgårdsfrukt och bär till oss.
På Smålands korvfestival erbjuder Bergströms lilla musteri goda och prisbelönta drycker gjord på råvaror från svenska gårdar.
Det finns både drycker lagom att njuta till korv på festivalen och större förpackningar att ta med hem.

Hoppas vi ses
Äppliga hälsningar 🍎
Johan Bergström

Läs gärna mer på hemsidan:
https://bergstroms-lilla-musteri.business.site/?utm_source=gmb&utm_medium=referral

Och på sociala media: @bergstromslillamusteri

Ello i Lammhult

Ett familjeföretag i hjärtat av Småland. Ello i Lammhult producerar flera klassiska husmanskostprodukter, t ex isterband, kalvsylta, och en mängd olika korvar.

Företaget startades 1947 av L-O Andersson i Lammhult. Idag drivs det av systrarna Stina Selander och Lisa Andersson som är tredje generationen. Sedan starten har man huvudsakligen använt råvaror från småländska gårdar.

Hela produktionen – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Ello i Lammhult hette tidigare Ello-Livs. De har även förnyat sin logotyp, designen på förpackningar och hemsidan. Kvaliteten och den småländska mattraditionen består.

Vill du kika på vad Systrarna Chark har för sig på dagarna kan du följa deras konto: @systrarnachark och @elloilammhult

Axelsson i Aby

På Abyslätten mellan Målilla och Mörlunda ligger Kronogården. Kronogården ägs och drivs av familjen Patrik och Elisabeth Axelsson som är tredje generationen på gården.
Vi bedriver odling på 550 ha med en femårig växtföljd uppdelat på ca 180 ha matpotatis, 300 ha spannmål, 20 ha jordgubbar, 1 ha sparris, hallon och sötpotatis.

Potatisen vi odlar och säljer under eget varumärke är huvuddelen av verksamheten. Vi har odlat potatis på gården i 90 år.
Genom att odla, lagra, sortera och packa potatisen på gården kan vi erbjuda en hög och jämn kvalitet. Den goda smaken får vi genom att odla på lämpliga sandjordar.

Vi är i ständig utveckling och använder oss av den senaste tekniken. Hög precision, kvalitet och struktur genomsyrar hela verksamheten. Företaget har 20 årsmedarbetare samt flertalet säsongsanställda.

Vår målsättning är att miljömedvetet producera potatis av högsta kvalitet och vi gör vårt bästa för att du som kund ska vara nöjd. Har du synpunkter på vår potatis eller vår odling är du mycket välkommen att höra av dig till oss.

På Smålands korvfestival kommer du att träffa Elisabeth. Potatis från Axelssons kan du provsmaka direkt i det potatismos som säljs (med korv) i Tallnäsmonter.

Röök grillpellets

I trädgården träffar du Scandbio som visar Röök. 100% naturlig, svensk grillpellets från Scandbio.

Röök är en perfekt balanserad pelletsblandning med nyanserade smaker av ek och al med inslag av björk. Finstämda röktoner från svensk lövskog.

Scandbio grillar med sin röökpellets i en pelletsgrill i trädgården. Där kan prata grill och pellets, du kan se hur det fungerar och känna doften av både grillat kött och pellets.

Läs mer på sidan: rookgrillpellets.com

Ängabackens björksoda

Sugen på att prova korv med bubbel?!
Då ska du besöka Ängabackens Björksoda på Smålands korvfestival 🌭🥂

Ängabackens Björksoda är ett exklusivt alkoholfritt bubbel av ren björksav, en ”champagne” från de småländska skogarna. Naturligt fermenterad, lagrad i jordkällare. Torrt, krispigt och mycket matvänligt.

Korv och bubbel är en väldigt bra kombination. Om dessutom både korv och bubbel har smak av skogen – ännu bättre! Ängabackens Björksoda kommer till Smålands korvfestival i gott sällskap av en lyxig älgkorv med läckra tillbehör. Korven från Österlens Kött & Vilt, tillsammans med senap från @petersborgs_gardsbutik gjorde nyligen succé i Sveriges monter på världens största matmässa Grüne Woche. (Björksoda stod bredvid med bubblet.)

Nu tar vi med den vinnande kombinationen från Berlin till Smålands korvfestival. Välkommen att prova! 🌭🥂

På gården i Sonarp, 20 minuter söder om Jönköping, finns en gårdsbutik där man också kan boka in sitt sällskap på en Björksodatasting med mat. Våra lokaler går i skogligt tema, med björkstammar som bärande balkar. Vi bjuder på en liten filmvisning som visar bilder från savtappningen och produktionen från träd till flaska. Välkommen hit för att lära dig mer om den uråldriga kunskapen att tappa björksav.

Stensåkra

Stensåkra är ett småländskt charkuteri med hjärtat i Vetlanda. Här är vårt namn synonymt med korv sedan 1945 och här tillverkar vi fortfarande alla våra produkter.

Sedan 2006 har verksamheten drivts av Anders och Birgitta Starck, som tillsammans gjort Stensåkra till en angelägenhet för stora och små korvälskare i hela landet.
Sedan ett år tillbaka ingår vi i Sisjö Intressenter, som är en bolagsgrupp med säte i Göteborg.

Framgångsreceptet är lika enkelt som självklart; köttet vi använder är svenskt. Alla våra korvar är helt fria från gluten, soja, laktos och ägg – förutom isterbanden, som innehåller korngryn.
Vi har bara äkta råvaror. Och om korven har skinn så är det äkta fjälster. Det är sunt korvförnuft om du frågar oss.

På Smålands korvfestival kommer du att kunna provsmaka och köpa med dig underbara korvar från Stensåkras stora utbud.

Läs mer om Stensåkra på deras hemsida: Stensakra.se
och på Instagram @stensakra

Skeppsholms

Bakom Skeppsholms står kocken Magnus Johansson.

Magnus berättar:
Min kockkarriär började för många år sedan i Schweiz för att sedan fortsätta i Stockholm. Jag arbetade som köksmästare på några av stadens bästa krogar såsom Sturehof, Hotel Rival och Hotel Skeppsholmen, vilka alla har stark koppling till svenska mattraditioner och råvaror.

Skeppsholms skapar produkter utvecklade med lång erfarenhet av aktivt och passionerat matlagande i Stockholms restaurangkök.

Magnus är inte själv på plats på Smålands korvfestival men du hittar hans fantastiska ketchup (syrad med äppelvinäger och med mild hetta från chili), den magiska Korvsenapen (grov, tät och kryddig med bra syra och mild sötma) och nyheten Curryketchup (tomatbaserad curryketchup med kryddig och fyllig smak) hos Hagshultskossorna i ladugården.

Läs gärna mer på hemsidan: Skeppsholms.se
och på Instagram @skeppsholms.se

Wetterstadens Bryggeri

Vår ambition är att brygga välsmakande öl med mycket karaktär. Vi brygger öl på vatten från egen brunn, vilket ger ölen en unik smak.
I de mörka och mystiska skogarna i Småland, närmare bestämt i Hok tre mil söder om Jönköping, ligger Wetterstadens Bryggeri.
Varmt välkommen att boka ett bryggeribesök hos oss.

På Smålands korvfestival har Wetterstadens bryggeri tre olika öl till försäljning både att njuta på plats och att ta med hem.
Dagen till ära lanseras också vår egen festival öl – Lillys lager.

Välkommen att njuta en riktigt bra öl! 🍺

Läs gärna mer på hemsidan: Wetterstadensbryggeri.se
och på Instagram @wetterstadensbryggeri

Stens chark i Åseda

Stens chark är ett charkuteri i Åseda som tillverkar och levererar korv, pastej, isterband och charkvaror av allra högsta kvalitet.
Vi har höga krav på oss själva och vi tillverkar våra charkvaror med fokus på att förmedla kvalitet utöver det vanliga för kunden.

Lämna in ditt kött hos oss så tillverkar vi charkvaror som korv eller isterband utifrån dina önskemål. Vi tillverkar dina korvar efter recept med hög kötthalt och med de bästa kryddorna.
Välkomna vårt charkuteri i Åseda för att lämna in ditt kött till oss eller handla våra goda småländska råvaror i din lokala butik!

Läs mer på hemsidan: stenschark.se
och på Instagram: @stenscharkaseda

Luxury food trucks

Den här fina bilen innehåller ett toppenkök som kommer att leverera härlig korv för hungriga besökare. Du hittar den vid ladugården.

Stiftsgården Tallnäs

Chefskocken Alexander tillsammans med kompisen såg till att man kunde njuta av korv med hemlagat mos och även få sig en redig ostkaka med sylt och grädde.

Och sist men inte minst så har vi själva också en monter i ladugården:

Hagshults gårdsbutik

Här är vårt eget hörn. Gårdsbutiken har flyttat upp till ladugården och del av sortimentet har fått flytta med. Vi har också ett förstärkt utbud av varor från @byarumsskafferi @senapsfabrikorn @rudenstams @skeppsholms.se

Eftersom det är lördag så har vi också ett bord med godis för den som blir sötsugen efter allt korvätande.

Lite skinnprodukter hittar du också men mest är det spännande korvtillbehör, matchande drycker och förstås vår egen korv med 80% kötthalt. (Vår lufttorkade Bresaola finns också med. )

Här kan du provsmaka och köpa med dig en massa gott hem. Vi har lite mässpris på korven och du kan också köpa en korv (med bröd) och grilla den själv på någon av utställarnas proffsiga grillar.

Vi ser så mycket fram emot lördag och längtar efter att få välkomna er till urpremiären av Smålands Korvfestival. 🌭
Hoppas att ni ska gilla den – eller nä!

Hoppas ni ska älska den! 🧡

Besök vår butik där det passar dig

Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.