Hagshultskossorna deltar under torsdagens Live talk och pratar på temat ”Recow – gamla mjölkkor from zero to hero”

Torsdag den 17 februari 2022, startar Food week med temat Framtidens mat och då deltar vi digitalt.

Vi intervjuas av eminente Johan Jörgensen från Sweden Foodtech som också är de som arrangerar hela Food week i den svenska paviljongen.

Nedan kan du se den ca. 20 minuter långa intervjun.

På Världsutställningen i Dubai, Expo 2020, deltar uppemot 190 länder under temat ”Connecting Minds – Creating the Future. Utställningen har tre områden: Möjligheter, Mobilitet och Hållbarhet. Sveriges paviljong är i området Hållbarhet.


Svenska paviljongen med träd som symboliserar samarbete.

Vad är Expo 2020?

Expo 2020 Dubai är en senaste i en serie av världsutställningar. Den först hölls för nästan 200 år sedan i London, år 1851. Alla världsutställningar har visat upp spännande prov på mänsklig uppfinningsrikedom och lösningar på olika utmaningar. De har med tiden blivit en viktig, global plattform för utbyte av kunskaper och samarbete mellan länder, företag och människor.

Expo 2020 Dubai kommer att bli banbrytande i sitt slag. Det är inte bara den första världsutställningen som äger rum i Mellanösternregionen – det är också den första efter coronapandemin.

Med det övergripande temat ”Connecting Minds, Creating the Future” vill Expo 2020 Dubai bli en plats där nya idéer från hela världen föds. Utställningens underteman, ”Opportunity”, ”Mobility” och ”Sustainability” (möjlighet, mobilitet och hållbarhet), ska inspirera till att skydda vår planet, utforska nya gränser och bygga en ljusare framtid.

Besök vår butik där det passar dig

Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.