En smakrik grillkorv med mycket hög halt av nötkött, utan konstigheter. Den finns i två varianter: en smal och tjock, men båda med samma innehåll och goda smak.
Välj den form du gillar bäst. Dessa går precis lika bra att steka som att grilla.
Grillkorvens historia
Den första korven kom från Frankfurt i Tysklands och kallades för frankfurter. Den kom så tidigt som under 1200-talet då den i Tyskland delades ut till gäster och invånare i samband med kröningen av Maximilian II. Men när vi började servera den som vi gör i dag med ett korvbröd är lite oklart, men det kan ha varit Harry M. Stevens som kom på den geniala idén. Detta när han 1901 jobbade på polobanan i New York som han kom på att man kunde använda brödet istället för vaxpapper när det hade tagit slut. Men det finns även det som tyder på att korv med bröd blev en grej redan 1880.
Grillkorvens historia i Sverige tog sin början under 1950-talet via lokala konditorier. Detta eftersom konditorierna på den tiden breddade sitt sortiment. De självständig korvkioskarna gjorde entré inte långt därefter, i slutet av 1950- och början av 1960-talet. Sedan dess är korvkiosken en klassisk, och ständigt återkommande plats att äta en klassisk korv med bröd, moslådor eller french hot dogs.
Ingredienser: Nötkött, vatten, fett, potatismjöl, kryddor, potatisfibrer, lök. Kötthalt 80%, fetthalt 23%.