Vad är Ko-kol?
När vi kokat fond på märgbenen, tar vi alla ben och kolar dem.
Benen får brinna i en extremt syrefattig miljö under lång tid.
Då skapas det vi kallar ko-kol, som kommer att ge dig nya
smakupplevelser på grillen.
Hur använder jag kolen?
Starta din grill med kol eller briketter. När du fått upp värmen
lägger du på en eller flera bitar ko-kol.
När ko-kolen börjar glöda kommer den att ge en lätt rökigt
och lite söt doft som smaksätter ditt kött på ett helt nytt sätt.
Hur länge räcker kolen?
Benen kan återanvändas många gånger. Vill du inte lägga dem
direkt i grillglöden kan du lägga dem i en röklåda. På det sättet
är det lättare att återanvända dem när du vill ha smak eller s
para dem till ett annat tillfälle.
Ko-kolen kan använda ända tills det endast återstår vit kalk.
Kalken kan du strö i din trädgård som näring – då har du
verkligen gjort en Recow!