Handgjord härlig och fräsch balsamico som kommer i tre smaker: äpple, jordgubb och päron. De är perfekta att göra en dressing på till salladen, blanda då lika delar balsamico och rapsolja. Vi rekommenderar rapsoljan från Segerstad för bästa resultat. Prova även att ringla dem över frukostyoghurten eller glassen, en fräsch och spännande smakkombination! Något som Henrik (en av skaparna bakom Odensjös balsamico) rekommenderar är att ta några droppar av jordgubbsbalsamicon i kolsyrat vatten. Det ger en härlig och fräsch smak av jordgubb! Perfekt som måltidsdryck. Balsamico kan helt enkelt användas till mycket!
Råvarorna och tillverkning
Råvarorna som används till balsamicon är noga utvalda:
- Äpple är gjort på räddad fallfrukt från trädgårdar.
- Jordgubbar är gjort på räddade jordgubbar från självplockningsfält.
- Päron kommer från skånska Bjärehalvön.
- Skogsbär är plockat i de småländska skogarna
För att få fram en koncentrerad produkt med så mycket smak som möjligt har de utvecklat ett sätt för att åstadkomma just detta. Efter produktion fryser de in produkten. Detta gör att balsamicon och vattnet separeras så att de kan ta bort överflödigt vatten. Tack vare detta är denna balsamico mer smakrik än massproducerad.
Om Odensjö Hemlagad
Bakom Odensjö hemlagad har vi paret Henrik och Shine. Under åren de bodde i Odensjö såg de äpplen ruttna bort i trädgårdar och vägkanter. De ville göra något åt detta och började plocka och frysa in, koka ner, pickla, fermentera, och tillslut pressa äpplena. Detta la grunden till företaget som de tillsammans startade i den lilla byn Odensjö utanför Ljungby här i Småland. Deras balsamico är gjord på lokala råvaror och allt är handplockat. Detta tillsammans med Henriks erfarenhet från vinbranschen har lett till denna fantastiska balsamico.
Mer om balsamico
Balsamico har funnits med länge, ända sedan 1000-talet då man började tillverka druvmust, både som medicin och till matlagning, Det dröjde däremot ända till 1747 innan ordet balsamico kom till. Under 1800-talet utvecklas tillagningsprocessen över Europa.
Förpackning
Återvunnet glas, återvunnen kork, etiketten av återvunnet papper.
Locket är gjort av svensk björk.
Ingredienser
Jordgubb: Jordgubbar, äpple, lime, ättika 4%, sulfiter
Päron: Päron, ättika 4%, sulfiter
Äpple: Äpple, ättika 4%, sulfiter
Skogsbär: Hallon och blåbär, ättika 4%, sulfiter