Tjärsirap kokas och får en läckert rökig doft och oväntat blommig smak – en väldigt unik smak för dig som söker det lilla extra!
Vad passar Tjärsirap till?
Tjärsirap passar bra till rätter inom högre matlagning där typiska nordiska smaker används. Läcker som glaze till nötkött, vildsvin och anka samt smaksättare i grytor och drinkar.Den är också läcker till vaniljglass, grädde och goda, färska hallon.
Att ringla tjärsirap över blåmögelost är en riktig höjdare!
Hur gör man Tjärsirap?
Tjäran bränns av tallstubbar från gårdens ekologiskt certifierade mark. Tjäran extraheras därefter i hett vatten och silas av. Därefter tillsätts socker och sirapen kokas ihop till rätt sockerhalt. Den heta färdiga sirapen hälls på diskade, steriliserade flaskor och försluts direkt.
Produktion
Sirapen framställs i ett EU-godkänt produktionskök under strikt hygieniska former. Det garanterar rena, säkra och förstklassiga produkter som inte oxideras eller förfars för tidigt.
Förpackning
Flaskan som rymmer 100 ml är av glas med aluminiumkapsyl.
Hållbarhet
Tjäran håller i ett år vid förvaring 4-8 °C.
Öppnad flaska är hållbar minst 1 månad i kylskåp. Kristallisering kan förekomma i öppnad flaska. Värm då flaskan så ökar lösligheten igen och kristallerna försvinner.
Högtorp gård
Högtorp gård förädlar smaken av det orörda. Fokus ligger på att utvinna rena smaker från vilda växter, bär och svamp. Hela deras mark är EU ekologiskt certifierad och sköts ur ett hållbart mångfaldsperspektiv. Råvarorna väljs noga ut och plockas för hand. Förädlingen av smaker sker varsamt utan kemiska tillsatser.
Ingredienser: vatten, socker (65%), ekologisk tjärarom från ekologiskt certifierad mark i Sörmland.