Fantastiskt fint och välgjort förkläde i skinn från ko. Svenskt hantverk av svenska produkter precis så vill vi ha det!
Detta förkläde gör dig snyggast i köket eller vid grillen. Inte nog med att det skyddar dig från stänk och kladd det är också väldigt praktiskt – spiller du är det bara att torka av med en fuktig trasa. Vill gör förklädet ännu mjukare eller piffa upp det kan du smörja in det med en fin läderbalsam.
Beskrivning
Bröstförkläde i brunt skinn. Stor ficka på magen samt fäste för kockslängen (kökshandduken). Nackbandet är justerbart.
Våra förkläden finns i två storlekar: Medium och Large. På bilden ser du är Ulrica som är 170 cm och David som är 185 cm lång.
Large:
Längd: 91 cm
Bredd: (där skärpet sitter): 57 cm
Medium:
Längd: 77 cm
Bredd: (där skärpet sitter): 46 cm
Behöver du andra storlekar? Hör av dig; vi fixar längre, kortare eller bredare förkläden – precis vad du behöver. Alla ska ha ju ha ett bra och snyggt förkläde!
Våra skinnprodukter – en del av vårt hållbarhetsarbete
Våra skinnprodukter är en del av vårt hållbarhetsarbete – att ta tillvara så mycket som möjligt av varje ko. Vi tycker det är viktigt både av respekt för djuren och för att hushålla med våra resurser och inte låta något gå till spillo.
Miljövänlig tillverkning
Vi vill alltid värna om både människa och miljö i allt vi gör. Därför är det viktigt för oss att tillverkningen att göra fint läder av våra djurhudar sker på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Allt skinn från våra kor garvas därför vegetabiliskt. Garvningsprocessen baseras på naturliga tanniner i stället för krom som oftast används vid garvning av läder. Att garva vegetabiliskt är det naturligaste och mest miljövänliga sättet att garva läder.
Vegetabilisk garvning
I den vegetabiliska garvningen baseras processen på tanniner. Tanniner utvinns ur exempelvis bark, blad, frukt och rötter från olika trädarter. Tanninernas uppgift är att omvandla djurhuden till ett hållbart och beständigt skinn som ska hålla och vara snyggt i många år. Att garva skinnet vegetabiliskt är en långsam process som tar nästa 40 dagar. Själva konsten att garva skinn vegetabiliskt är över tusen år gammal.
Naturligt och hållbart
Det naturliga tanninextraktet ger skinnet en varm och vacker ton. Det gör också att lädret behåller sitt unika utseende och karaktär. I skinnet kan man se färgskiftningar och fåror som gör varje produkt unik. Naturgarvat skinn åldras med värdighet och får med tiden en vacker patina. Dessutom är doften av vegetabiliskt garvat läder unikt god.
Eftersom inga farliga ämnen används i processen så kan vegetabiliskt garvade läderprodukter alltid återanvändas i slutet av livscykeln.
Ansvarsfull produktion
Inga djur slaktas för skinnets skull, vår tillverkning av skinnprodukter görs enbart av hudar från djur som ska bli mat till människor. Våra kor har haft ett långt liv där de först levererat mjölk och fött kalvar, därefter flyttat till oss på Kopensionatet där de betar i våra ängar och hagar och vårdar den biologiska mångfalden innan de slutligen blir ett nyttigt, gott och klimatsmart kött. Och av skinnet blir det förkläden, bordstabletter, grytlappar och andra fina produkter som kan förgylla ditt kök och dina måltider under många år framåt.
Svenskt hantverk av svenskt skinn
Vår förkläden är ett av flera fina skinnprodukter som såklart görs i Sverige. Självklart är alla våra skinnprodukter tillverkade av skinn från svenska kor.
Det är svenskt hantverk när det är som bäst, dessutom från Småland.