Slaktarpapper är ett måste för alla ambitiösa grillare. Packa in revben, briskets, entrecote eller kyckling för att skydda ditt kött från att bli torrt under matlagningen eller när det vilar efter att det tagits från grillen/ugnen.
Till skillnad från folie tillåter det porösa papperet luften att cirkulera igenom, vilket bevarar ”barken” på köttet. En annan fördel jämfört med folie är att slaktarpapperet inte koncentrerar värmen och riskerar därför inte att köttet blir överkokt.
Läs mer om varför bbq-papper är så populärt genom att kolla in Jess artikel här
Om Jess Pryles:
”Australian by birth, Texan by choice”, Jess Pryles är en respekterad expert inom Texas BBQ och tävlings-BBQ. Hon är grundare till Australasian Grill Alliance, skaparen av Hardcore Carnivore-serien av rubs. Förutom att föreläsa vid evenemang sponsrade av institutioner som Texas A & M University, American Meat Science Association och Texas Beef Council, medverkar hon också på olika tv-program som Food Network och Today. Hon har även intervjuats i publikationer som Parade, Food & Wine, och Austin Chronicle, bland andra. Jess bor och verkar från Austin, Texas.