Handtag i ljust trä. Blad av kolstål, ett material som enkelt går att slipa riktigt vasst. Detta bör göras regelbundet för att behålla skärpan.
Kolstål består av järn och kol, ofta med mindre mängder kisel och mangan. Med tiden kan stålet oxidera något. Detta ger en tjusig patina och påverkar inte kvalitén.
Snobb 20:
Bladets längd: | 9 cm |
Bladets bredd: | 2 cm |
Bladets tjocklek: | 0,15 cm |
Knivens längd: | 11 cm |
Vikt: | 55 g |
Hårdhet (HRC): | 57-60 |
Sammansättning: Järn, kol, kisel, mangan, fosfor (max 0,025%), svavel (max 0,025%)
Snobb har tyngd i bladet och stålet (fjäderstål) är något hårdare än vår serie Street. Jämfört med streetknivarna är snobb mer lika en “vanlig” kock- eller kökskniv, men jämfört med vanliga knivar är de lätta att slipa otroligt vassa. Båda kategorierna passar egentligen till all matlagning. De är sköna i handen och lätta att hålla riktigt vassa.
Våra kolstålknivar är enkla, rustika och superhärliga att använda. De kan lätt slipas otroligt vassa och blir snabbt en favorit i köket.
Skötselråd
Knivarnas blad är av kolstål, ett material som enkelt går att slipa riktigt vasst. När kniven levereras till dig är den alltid nyslipad. Om du ger din kniv regelbunden kärlek och omtanke kommer den kunna vara en trogen vän i köket under lång tid.
Här kommer några enkla tips och skötselråd för att undvika skador och förlänga livslängden på din kniv:
Rengöring
Diska alltid kniven för hand. Använd diskmedel innan första användning, sedan helst enbart varmt vatten.
Undvik rost
Ta för vana att torka bladet torrt efter att du har rengjort kniven så minskar risken för rost. Skölj direkt efter du skurit t.ex. citron eller tomat.
Håll den vass
Slipa kniven regelbundet med bryn eller strigel. Får eggen skador eller blir riktigt slö så kan du eller en knivslipare enkelt slipa en ny egg.
Olja blad och skaft
Smörj gärna in bladet med några droppar vegetabilisk olja då och då, och skaftet med vårdande träolja.
Eggen i rörelse
Skär så att knivens egg är i rörelse, det vill säga tryck inte bladet genom en råvara utan att eggen är i rörelse.
Bänd inte
Undvik också att vrida eller vicka bladet för att bända isär något.