En otroligt god fermenterad sås tillverkad av populära Totties Mat. Såsen fungerar som en utmärkt och mångsidig smaksättare till det mesta som kött, fisk, fågel, äggrätter, grönsaker eller som salladsdressing ihop med majonnäs eller crème fraiche. Uppskattas av personer som tycker om naturliga ingredienser såväl som förhöjda och aningen starkare smaker.
Vad är fermentering?
Fermentering, eller gäsning, är en syrelös process där organiska föreningar, så som socker omvandlas till t.ex. alkohol, vätgas och koldioxid. Inom livsmedelsproduktion är detta en vanlig process som ger oss bland annat öl och vin.
Om Kocken & Grisen
Kocken & grisen ägs och drivs av kocken Daniel Totti som bland annat var med och skapade och drev Restaurang Gotland och Gute Grill i Stockholm. Daniel har också lagat mat på Nobelmiddagen och syns i TV bakom grytorna. Idag bor han i Roslagen och lagar mat på olika uppdrag samt skapar fina produkter med bra ingredienser och rena smaker.
Ingredienser: Vatten, chili, vitlök, rödvinsvinäger, salt, farinsocker, kryddpeppar, svartpeppar och lagerblad.