Pruneller fermenterade och picklade i en balanserad ättikslag. De har en fruktig smak med sälta, syra och sötma och fantastiskt krispig textur utan kärna. De går även under namnet ”Svenska oliver”.
Vad passar Pruneller till?
Pruneller passar utmärkt som tillbehör till chark, meze eller varför inte till en svensk martini?! Prunellerna gör sig också bra i en Panzanella, italiensk brödsallad, eller att strimla och strö över en mild fiskgratäng precis innan servering. Mums!
Innehållet i burken
Pruneller är omogna och bortgallrade plommon som fermenterats och picklas i en balanserad ättikslag. Ett smart och gott sätt att hand om allt den svenska naturen erbjuder.
Hur gör man Pruneller?
Plommonen sköljs och fermenteras. När de är klara läggs de in i en lag med balanserad sälta, syra och sötma. Smaken är perfekt balanserad och tillsammans med den krispiga konsistensen är de en äkta home-run!
Produktion
Produkten framställs i ett EU-godkänt produktionskök under strikt hygieniska former. Det garanterar rena, säkra och förstklassiga produkter som inte oxideras eller förfars för tidigt.
Förpackning
Burken som rymmer 120 gram pruneller i lag är av glas med metallock. Burken går utmärkt att återanvända till bl.a. sylt eller gelé!
Hållbarhet
1 år vid förvarning 4-8 graderC. Öppnat burk hållbar minst 1 vecka i kylskåp.
Förvarning
Burken förvaras mörkt och svalt.
Utmärkelser
En innovation som vann guld i öppna SM i Mathantverk 2018 – helt rätt i tiden.
Vad är mathantverk?
Mathantverket skapar unika produkter med smak, kvalitet och identitet som industrin inte kan ta fram. Det är en varsam förädling av i huvudsak lokala råvaror, i liten skala och ofta knuten till gården. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är närvarande genom hela produktions-kedjan. Mathantverk lyfter fram och vidareutvecklar traditionella produkter för konsumenter av idag.
Högtorp gård
Högtorp gård förädlar smaken av det orörda. Fokus ligger på att utvinna rena smaker från vilda växter, bär och svamp. Hela deras mark är EU ekologiskt certifierad och sköts ur ett hållbart mångfaldsperspektiv. Råvarorna väljs noga ut och plockas för hand. Förädlingen av smaker sker varsamt utan kemiska tillsatser.
Ingredienser: Plommon, havssalt, socker*, ättika*.
*ekologiskt.