Hur kan du använda Krögartalg?
- Steka kött i, det tillför köttet mer smak och ger en krispig stekyta.
- Riv kall talg över det varma köttet och servera direkt.
- Steka grönsaker i och hitta nya smaksensationer.
- Använd i pajdeg för en frasigare deg.
- Gör majonnäs och få ett smakrikt tillbehör till tex. råbiffen.
- Smält en klick och smaksätt såsen.
- Byt ut hälften av smöret när du gör bearnaisen och få en djup och fin smak.
- Fritera potatis i, det ger perfekt krispiga pommes med mycket fyllig och djup smak.
- Bred det på mackan och strö lite flingsalt över.
- Baka vårt recept på chocolate chip cookies innehållande krögartalg. Talgen ger dem en frasig botten samtidigt som de är sådär härligt sega.
Fakta om Krögartalg
- Krögartalg kan hettas upp till högre temperatur än vanligt smör.
- Den gula färgen visar att det kommer från gräsätande djur.
- Innehåller naturligt vitaminer, mineraler och Omega-3.
- Krögartalg återgår till fast form igen, efter att du värmt upp det.
- Förvara det inte för kallt, det blir hårt och svårare att jobba med.
- Hållbarheten är lång minst ett år (och oftast mycket längre än så).
Köpa talg
Krögartalgen går utmärkt att skicka på posten (men inte under högsommaren).
Vill du bara köpa Krögartalg kan göra din beställning här och sedan välja leverans ”Hämta på gården”.
Vi skickar med Postnords vadderade kuvert vid beställning av ett till tre paket och då blir frakten 69 kr, som du swishar separat, till nummer: 123 329 1069.
Förlåt att det blir lite omständligt men vårt system hanterar inte olika frakter och vi tycker det är dumt att du ska behöva betala enhetspriset för frakt, 200 kr.
Har du frågor kring hur du köper talg eller andra funderingar kring leveransen är du alltid välkommen att höra av dig på mu@hagshult.se
Ännu mer fakta om krögartalg
Rykpunkt: Beskriver hur mycket värme oljor och fetter tål innan de börjar ryka. Alla orenheter som finns i ett fett sänker rykpunkten. Rykpunkten för Krögartalg 205 grader (för smör är den ca 150 grader).
Om fett eller oljor överhettas, alltså passerar sin rykpunkt, börjar fettet brytas ner. Det innebär att näringsvärdet sjunker och det får en sämre smak. Det bildas också toxiska föreningar som är direkt skadliga.
Tändpunkt för talg från kor: 360 grader
Förpackning
En förpackning Krögartalg innehåller ca. 300 g talg från våra gräsätande kor. Den är förpackad i vaxpapper och har en hållbarhet på minst ett år. Det går utmärkt att förvara talgen i vaxpappret.