Smör som smakhöjder dina rätter

När man grillar är det trevligt att kunna göra allting på grillen. Det är enklare, man kan stå (eller sitta) vid grillen, det finns tid för samtal och samtidigt kan man ha koll på det som ligger på grillen. När man måste springa mellan grill och kök så är alltid risken att något hamnar i otakt eller att man helt enkelt inte är helt lugn och avslappnad när man väl ska sätta sig och äta.

Som en motvikt till det föreslår vi att du skippar såsen till din grillbit och istället använder ett kryddsmör. I vår gårdsbutik säljer vi Butter, det är ett svenskt vispat smör som är smaksatt med olika kryddblandningar. De olika sorterna har en välbalanserad och rund smak som passar till många olika rätter.

Smart förpackning

Själva förpackningen är också grymt smart. För den som minns så är det som ”Raketosten”. Man tar av lockat och trycker fram så mycket smör som man vill ha, skär av det med en vass kniv och så gör man det så många gånger som man vill. Sedan sätter man på locket igen och ställer in smöret i kylskåpet. Inget kladd, inget tjafs – bara smidig och grymt god smak.

Hur långe håller smöret?

Det är bra hållbarhet, smöret håller två månader från att du har öppnat förpackningen, men så lång tid tar det knappast innan man har hunnit äta upp det.

Vad är det som är så speciellt med smör?

Smör har en unik förmåga att locka fram nya smaker från andra ingredienser. Detta är möjligt tack vare att smör innehåller över 100 naturliga aromämnen. Och i våra olika smörsmaker tillförs ännu fler aromer i form av välavvägda kryddor som lyfter din rätt ytterligare.

Vilket kött passar kryddsmöret till?

Butter kryddsmör passar faktiskt till allt både nöt, fågel och  fläsk. Lägg på en klick av det vispade smöret när köttet är färdiglagat och låt det långsamt smälta medan tallriken bärs till bordet. Eller lägg ner en klick precis innan servering för fantastiska smaker.

Kan man ha smöret till annat än kött och grillat (tex soppa eller grönsaker?)

Ja visst kan du det. En klick vispat smör av valfri sort lyfter den mest enkla soppa. Vispa i en klick i slutet av koktiden så både blankar du av soppan och förhöjer smaken.

Det vispade smöret förhöjer smaken på alla grönsaker och rotfrukter. Pröva tryffelsmöret till nykokt sparris – du blir inte besviken. Testa även ugnsbakade rödbetor med Black Garlic-smöret som kommer få dina smaklökar att jubla.

Funkar smöret med pasta?

Svaret är ”ja” ännu en gång! Vilken är din favoritpasta? Pröva trolleritricket med vispat smör nästa gång. Till exempel spagetti som du toppar rikligt med tryffelsmör så lätt och enkelt. Den enklaste vardagspasta förvandlas till ett kulinariskt mästerverk.

Förrätt/tillbehör – några tips!

Skiva ett riktigt bra surdegsbröd och bred ut en rejäl klick Black Garlic eller gremolata smör. Ugnsrosta i 200 grader 5-7 minuter. Njut. Du kommer aldrig vilja äta ett vanligt vitlöksbröd igen.

Det funkar också bra att ta vanligt franskbröd och klicka ut Rostad vitlökssmör. Supersnabbt och enkelt har du en trevlig förrätt eller tillbehör till din soppar eller pasta.

Finns det någon begränsning?

Nej såklart gör det inte det. Det är din nyfikenhet, påhittighet och modet att prova nytt som avgör. Har du provat att lägga den på pizzan, på grönsakerna eller något annat kul?

Dela med dig av tips och goda idéer

Tagga oss gärna (#hagshultskossorna) när du använder smöret. Det är så kul att se hur det används och du kan tipsa och sprida goda idéer till andra!

Smöret hittar du i vår gårdsbutik, nu under sommaren (2024) försöker vi ha alla åtta sorter hemma – välkommen att prova!

Olika smaker av smör tillsammans med kött Flera olika smaker av smör


Besök vår butik där det passar dig

Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.