När du presenterar köttet för dina middagsgäster, behöver du komma ihåg fem saker:

  • Pensionerade mjölkkor (som fött kalvar och försett oss med mjölk, grädde, smör, ost etc).
  • Korna äter gräs från vår egen gård (inte kraftfoder) – det påverkar smak och utseende på köttet.
  • De är svenska och råmar på småländska – det betyder världens bästa djuromsorg med friska djur utan antibiotika.
  • De går fritt i mjuk och fluffig halm, på sommaren betar de i våra ängar, hagar och skogar.
  • Alla kossor kommer från samma gård. Vi har koll på varje individ, från födseln, antal kalvar, antal liter mjölk, tiden på pensionatet och vidare till slakt, styckning och till restaurangen och ditt bord.

Recow

kopensionatet info

Besök vår butik där det passar dig

Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.