Hagshultskossorna – när smaken får ta tid
Om du frågar oss vad som skiljer vårt kött från annat kött så är svaret enkelt: tid, omsorg och gräs.
Våra kor är inte uppfödda för att landa på en tallrik så fort som möjligt.
Vårt kött kommer från pensionerade mjölkkor – vi kallar det Recow. Kossorna har levt ett långt liv som mjölkproducenter innan de flyttar in hos oss på Kopensionatet i Hagshult. När de går i pension så flyttar de till oss och får en lugn och värdig avslutning på sitt liv. Här betar de i våra skogar och ängar, äter vår egen gräsblandning, vilar i halm, får massage – och växer i sin egen takt.
Det här köttet har inte producerats på snabbhet, utan på tålamod, respekt och smak.
Därför smakar det mer
När kor äter gräs i stället för kraftfoder händer något fantastiskt:
-
Köttet får en djupare färg, ett mörkare kött och gulare fett.
-
Smaken blir fylligare – det är här karaktären föds.
-
Halterna av Omega-3, vitaminer och antioxidanter ökar.
Men kanske viktigast av allt – smaken hinner utvecklas. Det tar minst sex månader för smak och fett att ändra karaktär. Det är därför våra kor alltid stannar så länge hos oss.
Kött för dig som vill ha mer än bara mättnad
Vi gör inte kött för snabbmat. Vi gör kött för smakupplevelser. För dig som vill veta varifrån maten kommer, hur djuren levt och vad de ätit.
Hos oss är djuren födda i Småland, uppvuxna på Torsjö Säteri och avslutar livet hos oss på Kopensionatet. Vi tar tillvara hela djuret – till exempel det guldgula fettet som blir vår Krögartalg.
Inga genvägar – bara gräs, tid och omtanke
Det är ingen slump att köttet från Hagshultskossorna smakar mer. Det är smaken av ett långt liv, av gräs, av smålandsskogar och av ett lantbruk där djuren får vara just djur.
När smaken räknas – välj kött med karaktär.
Välj Recow från Hagshultskossorna.