Karljohanoljan har en ren smak och doft av färsk Karljohan svamp. Oljan ska användas kall, eller i slutet av matlagningen för att behålla högsta mängd smak och för att inte de eteriska oljorna ska avdunsta.
Vad passar Karl-Johan olja till?
Karljohanoljan lyfter rätter inom högre matlagning där särpräglade, nordiska smaker används. Läcker till viltkött, svamp, nötig ost, svamp, omelett och risotto. Den är också underbar att ringla över en fin sallad.
Innehållet i flaskan
Karljohansvampen plockas antingen för hand på egen ekologiskt certifierad mark, eller köps in som viltplockad från Värmland. Rapsoljan är svensk, neutral KRAV certifierad.
Hur gör man Karl-Johanolja?
Karljohansvampen extraheras i oljan och silas av. Den färdiga oljan pastöriseras och paketeras i diskade, steriliserade flaskor och försluts direkt.
Produktion
Karl-Johanoljan framställs i ett EU-godkänt produktionskök under strikt hygieniska former. Det garanterar rena, säkra och förstklassiga produkter som inte oxideras eller förfars för tidigt.
Förpackning
Flaskan som rymmer 100 ml är av glas med aluminiumkapsyl.
Hållbarhet
Oljan är hållbar 1 år från produktionsdatum.
Förvaring
Flaskan förvaras mörkt och svalt.
Öppnad flaska håller minst 1 månad i kylskåp.
Högtorp gård
Högtorp gård förädlar smaken av det orörda. Fokus ligger på att utvinna rena smaker från vilda växter, bär och svamp. Hela deras mark är EU ekologiskt certifierad och sköts ur ett hållbart mångfaldsperspektiv. Råvarorna väljs noga ut och plockas för hand. Förädlingen av smaker sker varsamt utan kemiska tillsatser.