Här kommer en fräsch och matig sallad – snabblagad och med massor av smak! Det som är bra med sallader är att man kan ha i precis vad man vill, detta receptet går hur bra som helst att ändra!
Receptet är för 4 portioner.
Ingredienser
- 600 g flankstek
- 1 l plockad sallad
- 100 g färska champinjoner, skivade
- 2 tomater, i klyftor
- 10 cm gurka, i tärningar
- 2 avokador, i grova bitar
- 100 g sockerärtor, tunt strimlade
- 3 msk dijonsenap
- 3 msk vitvinsvinäger
- 2 dl olivolja
- 2 msk vatten
- salt
- peppar
- smör, att steka i
- timjankvist till stekning
Gör såhär:
- Krydda köttet med salt och peppar, stek sedan köttet i smör på medelhög värme tillsammans med en timjakvist cirka 3 minuter på varje sida.
- Låt köttet vila 5 minuter på skärbräda innan du skivar den tunt och lägger ovanpå salladen.
- Blanda samman dijonsenap, vinäger, vatten och olja till en dressing, smaka av med salt och peppar.
- Blanda upp dressingen med grönsakerna och smaka av med salt, lägg upp på fat och toppa med köttet.
- Njut!
Receptet är från Lisa Lemke och Tommy Myllymäki.
Besök vår butik
Här kan du beställa Krögartalg och läsa om våra övriga produkter.