Kocken Fredrik Eriksson bjuder på kött från Hagshultskossorna i TV4 Nyhetsmorgon
Den välkända och mycket rutinerade kocken Fredrik Eriksson servrar kött från Hagshultskossorna samtidigt som han förklarar att det är skillnad på kött och kött. Jenny Strömstedt och Per Skoglund smakar carpaccio på kött från Hagshultskossorna. Tunt skuren biff från Hagshultskossorna serveras med kapris, citron, basilika och parmesan.
Carpaccio på svensk biff från Hagshultskossorna.
I inslaget säger Fredrik att köttet kommer från Eksjö, vilket på ett sätt är sant. Alla korna föds och växer upp på Torsjö säteri utanför Eksjö. När de pensioneras som mjölkkor flyttar dem till Kopensionatet i Hagshult. Här bygger de muskler och fett som blir ett fantastiskt gott och nyttigt kött.
”Det var riktigt, riktigt bra kött det här”, säger Jenny Strömstedt
”Det smakade annorlunda, det var väldigt bra!” säger Per Skoglund.
Var det bra?, frågar Fredrik Eriksson
”Jättebra!” svarar Per och Jenny i kör.
Fredrik Eriksson driver framgångsrikt två restauranger i Stockholm, Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum.
Besök vår gårdsbutik
Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.