Kocken Fredrik Eriksson bjuder på kött från Hagshultskossorna i TV4 Nyhetsmorgon

När den välkända och prisbelönta kocken Fredrik Eriksson gästade TV4 Nyhetsmorgon serverade han kött från Hagshultskossorna – och passade samtidigt på att berätta att det är stor skillnad på kött och kött.

Programledarna Jenny Strömstedt och Per Skoglund fick smaka en elegant carpaccio på svensk biff från Hagshultskossorna. Den tunna, möra biffen serverades med klassiska tillbehör: kapris, citron, färsk basilika och riven parmesan – en kombination som lyfte fram den rena, fylliga smaken i köttet.

”Det var riktigt, riktigt bra kött de här”, sa Jenny Strömstedt. 

”Det smakade… annorlunda, det var väldigt bra!” instämde Per Skoglund

När Fredrik frågade om det var gott svarade de båda i kör: ”Jättebra!!”.

 

Från Torsjö Säteri till Kopensionatet i Hagshult

I inslaget berättade Fredrik att köttet kommer från Eksjö – och det stämmer delvis. Alla våra kor föds och växer upp på Torsjö Säteri utanför Eksjö. När de pensioneras som mjölkkor flyttar de till vårt Kopensionat i Hagshult. Här betar de i våra hagar, bygger långsamt muskler och fett och utvecklar den smak och karaktär som gör vårt kött unikt.

Resultatet är klimatcertifierat, hängmörat nötkött med naturlig smak av gräs och örter – ett kött som både kockar och matälskare uppskattar för sin kvalitet och sitt ursprung.

Fredrik Eriksson driver framgångsrikt två restauranger i Stockholm, Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum. 

Besök vår gårdsbutik

Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.