En utmärkt hängmörad nötfärs – Fetthalt ca. 22 % – som passar perfekt till hamburgaren, köttbullarna eller en bolognese. Färsen är hängmörad och lite fetare än vanlig färs, det gör den mer smakrik, lättare att forma och den släpper inte så mycket vätska som den färs du köper i vanlig butik. Det är skillnad på nötfärs och nötfärs, och du vet inte skillnaden förrän du testat båda. Vår färs är helt enkelt i en klass för sig.
Nötfärsen – en lätt bortglömd ”styckdetalj”
Nötfärsen är det mest vardagliga nötkött vi äter och tyvärr har det gjort att den tappat sin fina status. En bra och dålig nötfärs skiljer lika mycket som en bra och dålig entrecote kan göra. Det spelar roll hur hög fetthalt det är, hur grovt den är malen och om den är hängmörad eller inte.
Vår färs mals till 3 mm, detta för att passa bra till så många rätter som möjligt, framför allt där den ska användas i sås, t.ex. bolognese, grytor och lasagne. Men den passar precis lika bra till den folkkära tacosen, pannbiffarna eller soppan.
Att färsen är hängmörad sätter pricken över i:et
Vår nötfärs är, till skillnad från den du kan köpa i livsmedelsbutiker, hängmörad. Vi låter det kött som ska malas till färs få hängmöra för att de fina smakerna ska utvecklas, precis som vi gör med det övriga köttet. Det är sammantaget fyra parameterar som har stor påverkan på smaken på vår färs. Dels är det hängmörningen, att det är äldre mjölkkkor och att de endast äter gräs, den fjärde parametern är att vår färs har hög fetthalt. Nötfärsen du hittar i butik brukar ha en fetthalt på cirka 8%, vår färs har 22 – 23%. Mycket av smaken sitter i fettet så det har en stor påverkan att färsen är fetare. Den höga fetthalten gör att dina köttbullar och biffar blir saftigare, här behöver du inte tillsätta grädde för att de inte ska bli torra. Vår färs är alltså saftigare, men framför allt smakrikare, än annan färs. En vanlig kommentar kring vår färs är just att den smakar så mycket och att den inte släpper så mycket vätska.
Förpackning
Vakuumförpackad i 500 g. per paket.
Varje paket är märkt med innehåll, datum och vikt.
Förvaring
Vakuumförpackningen gör att den utan problem håller i 8 dagar i högst +4 grader, men ofta längre. Är du osäker känner du tydligt på doften om den blivit gammal. I frysen håller den upp till 5 månader.