Har du frågor eller funderingar kring våra färslådor – Hör av dig till oss så hjälper vi till!
Nötfärsen är det mest vanliga nötkött vi äter och tyvärr har det gjort att den tappat sin höga status. En bra och dålig nötfärs skiljer lika mycket som en bra och dålig entrecôte kan göra. Det som påverkar smaken och kvaliteten är hur hög fetthalt det är, hur grovt den är malen och om den är hängmörad eller inte.
Grovlek
Vår färs mals i 3 mm, detta för att passa bra till så många rätter som möjligt, framför allt där den ska användas i sås, t.ex. bolognese, grytor och lasagne. Men den passar precis lika bra till den folkkära tacosen, pannbiffarna eller soppan – och förstås till smash-burgare. Den färs vi maler till färdiga hamburgare är 5 mm.
Att färsen är hängmörad sätter pricken över i:et
Vår nötfärs är till skillnad från de du kan köpa i livsmedelsbutiker hängmörad. Den hängmöras i tre veckor för att få fram de fantastiska smakerna man bara får fram vid hängmörning. Detta tillsammans med att det är gamla djur som endast äter gräs bidrar till den smakrika färsen. Fetthalten är den andra viktiga skillnad. Färsen du hittar i butik brukar ha en fetthalt på cirka 8%, våran har 25-27%. Detta är för att, precis som för övriga styckdetaljer, sitter mycket av smaken i fettet. Det gör även att dina köttbullar och biffar blir saftigare, här behöver du inte tillsätta grädde för att de inte ska bli torra. Vår färs är alltså saftigare, men framför allt smakrikare, än annan färs. Det vi oftast får höra av våra kunder är den otroliga smakskillnaden.
Förvaring
Vakuumförpackningen gör att den utan problem håller i 8 dagar i högst +4 grader, men ofta längre. Är du osäker känner du tydligt på doften om den blivit gammal. I frysen håller den upp till 12 månader.
Innehåll:
5 eller 10 kg hängmörad köttfärs.
Färsen är hängmörad och lite fetare än vanlig färs, det gör den mer smakrik, lättare att forma och den släpper inte så mycket vätska.
Hängmörning:
ca. 3 veckor.
Förpackning:
Färsen levereras vakuumförpackad à 500 g, märkt med innehåll, vikt och datum – färdigt att frysa.
Hållbarhet:
Färsen håller ca. 1 vecka i kylskåp och minst 12 månader i frysen.
Hur beställer man färslådan?
Du bokar din låda genom att välja datum för din leverans. Välj därefter ”Lägg till i varukorg”.
Därefter genomför du din beställning – var noga med att skriva in rätt kontaktuppgifter!
Din förskottsbetalning dras av från den exakta slutsumman.
Du som får lådan levererad hem får information om slutsumman i leveransveckan. Då betalar du resterande belopp innan lådan levereras hem till dig.
Utlämning/Leverans
Bor du i närheten så hämtar du din låda i Gårdsbutiken. Du betalar lådan i samband med att du hämtar den.
För dig som bor i Stockholm, Uppsala och Göteborg levereras lådan hem till dörren med kylbil. Frakten kostar 500 kr/tillfälle och låda. När du bokar syns endast en (1) frakt. Frakt tillkommer alltså vid slutbetalning om du beställer flera lådor.
Vi kan också leverera till Jönköping, Halmstad och Växjö, på en gemensam upphämtningsplats.