Krydda grillade rätter, vinägretter (låt saltet lösas i vinäger innan olja tillsätts), smaksätt vegetariska rätter. Använd som finish vid matbordet. Prova att strö på sparsamt av saltet som topping på fruktdesserter.
Förpackning:
Glasburk à 100 g.
Ingredienser:
Havssalt 90%, svartpeppar* 5%, hallon 5% *SE-EKO-03
Procentsatsen för hallon motsvarar 45 g färska hallon per 100 g färdigt salt
Trapanisaltet skördas för hand från 3000 år gamla saltbassänger på Sicilien. Det är oraffinerat och innehåller kalium, magnesium och kalcium samt naturligt jod.
Tips:
Syftet när köttet marineras eller rubbas med kryddor är att saltet och smakerna ska gå in i råvaran, undvik därför olja som bildar en barriär och förhindrar det. När salt rubbas på efter tillagning lyfts smaken i saltet ytterligare. Saltet kan också blandas med smält smör och penslas på.
• Krydda oxfilé eller viltkött och servera ett rödvin med eleganta noter av mörka bär till.
• Gör ett kryddsmör med saltet.
• Vinägrett: Blanda saltet med vinäger eller vatten så att saltkristallerna släpper ifrån sig smaken. Tillsätt olja.
• Krydda ugnsbakade rotfrukter med lite olja och saltet.
• Smaksätt en bärdessert med saltet.