”Hur kött blir till” är en utbildning på ca. 3 timmar, på plats på gården.

Vi vill gärna inspirera till ökad kunskap kring hur ”Bra kött blir till”. Under en halv dag berättar vi vår historia och vår vision, går en fältvandring på våra marker, träffar kor och lär oss mer om hur bra jord påverkar smaken på maten.

Självklart finns det tid för frågor, att köra traktor och att umgås och äta gott tillsammans.

Lycklig förare Traktorförare

Traktorförare Lycklig förare

Fällmans kött är på besök på Kopensionatet.
Dagen inleds med fika och presentation. Därefter berättar vi vår historia och visionen med vår gård och verksamhet.
Efter det är det dags att röra på sig. Vi promenerar till hagen, klappar kor och fotograferar en stund. Därefter vandrar vi vidare genom vår ”orörda djungel”, björkparken, över vattendrag och upp i en hage med öar och holmar som hålls i ordning av kornas mular. På promenaden tillbaka tittar vi på gräs och vattendrag samt tittar på våra artrika vägkanter. Därefter är det dags för lunch. Givetvis ingår det kött från Hagshultskossorna samt traditionell småländsk ostkaka.

Efter lunchen blir det besök i ladugården samt traktorkörning – för den som vill prova.

Besök vår butik där det passar dig

Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.