Under en halv dag hos oss på gården, tittar vi närmare på kopplingen mellan bra jord, nyttigt gräs, friska djur och smakrikt kött.
Dagen inleds inomhus med presentation, därefter berättar om visionen med Hagshultskossorna och vår verksamhet.
Efter det är det dags att röra på sig. Vi promenerar till hagen, klappar kor och fotograferar en stund. Därefter vandrar vi vidare genom vår ”orörda djungel”, björkparken, över vattendrag och upp i en hage med öar och holmar som hålls i ordning av kornas mular. På promenaden tillbaka tittar vi på våra artrika vägkanter. Därefter är det dags för lunch. Givetvis ingår det kött från Hagshultskossorna samt traditionell småländsk ostkaka.
Vi berättar om våra projekt på gården bland annat om agroforestry, kolinlagring och vår gårdsbutik.
Efter lunchen blir det besök i ladugården samt traktorkörning – för den som vill prova.
Syftet med dagen är att öka förståelsen för vad som påverkar smaken på köttet och hur varje detalj är viktig för helheten.
Kontakta oss för att boka datum eller diskutera upplägg.