Krögartalg

100,00 kr

Krögartalg är fett från våra pensionerade mjölkkor.

Som en del i vårt hållbarhetsarbete vill vi ta tillvara så mycket som möjligt av våra djur. Sedan 2019 tar vi hand om det fett som blir över vid slakten och gör Krögartalg.

Fettet mals och smälts och kokas (pastöriseras) därefter silas den ren och hälls i formar. När den svalat slår vi in Krögartalgen i fina paket.

Hållbarheten är lång, minst ett år, och oftast längre än så.
Talg bör förvaras svalt, men inte för kallt eftersom det blir hårt. Vi rekommenderar att du har lite Krögartalg framme vid spisen, så är det alltid lätt att ta en klick i stekpannan eller som smaksättare i såsen.

Ett antal studier visar att kor som enbart äter gräs får ett mjukare fett med lägre smältpunkt och en bättre sammansättning av de fleromättade fettsyrorna omega-3 och omega-6.

Artikelnr: KS100 Kategori:

Lite mat inspiration?

Vi har flera goda recept du kan inspireras av på våran blogg.