Korv – denna fantastiska maträtt. Stora som små älskar den och den går att göra precis hur enkel eller komplicerad som man vill. Detta är ett recept på en varmkorv, eller vilken korv du vill egentligen, toppad med chili, en slags het köttfärssås, så gott!

4 portioner
Tillagningstid 1h 15 min

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 röd peppar
  • 1 dl rödvin
  • 1 msk kalvfond
  • 5 dl vatten
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk tabasco
  • 4 korvar av valfri sort
  • 4 korvbröd
  • 4 msk riven ost
  • 4 msk hackad rå lök

Gör så här

  1. Börja med köttfärssåsen genom att bryna köttfärs och lök. Slå sedan på röd peppar, rödvin, halvfond, vatten, tomatpuré, honung, cayennepeppar och tabasco.
  2. Låt koka på svag värme tills nästan all vätska är reducerad, cirka 1 timme.
  3. Stek korvarna under tiden och rosta brödet lätt.
  4. Montera sedan korven: korven i botten på brödet, sedan en stadig sked köttfärs. Toppa med riven ost och rå lök.
  5. Njut!

 

Recept: foodjunkies.se

Visste du att vi arrangerar vår egen Korvfestival här i Småland?

Du kan läsa mer om det på Korvfestival.se eller köpa din biljett direkt på vår sida!

Gå till Smålands Korvfestival.se! Köp biljett här

Besök vår gårdsbutik

Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.