Ja du läste rätt. Lisa Lemke har tagit fram det bästa receptet som finns på tomatsås till pizza. En av hemligheterna är att ha i lite parmesan i såsen. Nästa gång du lagar pizza är det denna såsen du ska göra. Den är även perfekt att frysa in.

Ca 4 dl sås (ca 8 pizzor)
ca 10 minuter

Ingredienser

  • 1 burk/tetra krossade tomater av fin kvalitét (ca 400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2-3 rivna vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad basilika
  • 1 1/2 dl finriven parmesan eller grana pradano
  • salt och peppar

Gör såhär

  1. Häll alla ingredienser i en skål och mixa såsen slät.
  2. Smaka av ordentligt med salt och peppar, såsen ska ha mycket smak.
  3. Njut av en smakrik sås på pizzan, du kommer aldrig vilja äta någon annan.

 

Recept: Lisa Lemke

Spara recept
Summary
recipe image
Recipe Name
Tomatsåsen till en pizza
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Besök vår gårdsbutik

Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.