Ja du läste rätt. Lisa Lemke har tagit fram det bästa receptet som finns på tomatsås till pizza. En av hemligheterna är att ha i lite parmesan i såsen. Nästa gång du lagar pizza är det denna såsen du ska göra. Den är även perfekt att frysa in.
Ca 4 dl sås (ca 8 pizzor)
ca 10 minuter
Ingredienser
- 1 burk/tetra krossade tomater av fin kvalitét (ca 400 g)
- 2 msk tomatpuré
- 2-3 rivna vitlöksklyftor
- 1 dl finhackad basilika
- 1 1/2 dl finriven parmesan eller grana pradano
- salt och peppar
Gör såhär
- Häll alla ingredienser i en skål och mixa såsen slät.
- Smaka av ordentligt med salt och peppar, såsen ska ha mycket smak.
- Njut av en smakrik sås på pizzan, du kommer aldrig vilja äta någon annan.
Recept: Lisa Lemke
Spara recept
Besök vår gårdsbutik
Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.