Bolognese – en riktig klassiker, och oj så gott det är! Detta receptet är från en av våra fantastiska kunder Ulrika.
ca 4 portioner
Tillagningstid ca 1h

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 2 lökar som du har hemma, t.ex. gul eller röd
  • 1-2 morötter
  • 1 stjälk selleri eller 1 palsternacka
  • Olja till stekning
  • 1/4 dl tomatpuré
  • Salt och peppar
  • Chili efter smak
  • 400 g Passerade tomater
  • Ev. lite honung
  • Ca 1 dl grädde, crèmefraiche eller gräddfil

Gör såhär

1. Hacka lök av alla sorter som finns hemma, fyll på med rotfrukter som morot,
palsternacka och liknande om det finns, om inte går det lika bra med selleri
(eller libsticka) eller både och, du behöver inte åka till affären om något av
detta saknas, här kan även svamp och paprika gå i om du har och vill, passa på att städa i kylen.
2. Fräs i rapsolja tillsammans med tomatpuré, den behöver du alltid ha gott om i skafferiet!
3. När det börjar dofta gott i köket fräs upp smakrik köttfärs, fega inte, det ska
vara stekyta på köttfärsen, är den tillräckligt smakrik behövs ingen buljong
eller fond.
4. Salta och peppra. I med lagom mycket chili i någon form om du gillar det.
När allt är välblandat, välkryddat och ljuvligt, fyll på med mycket passerade
tomater och lite honung ifall det blir för syrligt.
5. Låt nu puttra länge och långsamt, ta en tupplur eller en promenad innan du
fixar pastan.
6. När pastavattnet kokar, smaka av köttfärssåsen, späd med en liten skvätt
grädde, crèmefraiche, gräddfil beroende på vad du hittade, är såsen för tjock
så späd med vatten.
7. Till sist toppa med färsk persilja eller basilika om det finns.
..eller lite Almnäs Tegel (ost) som vi gjorde.
Smaklig spis ❤️
Spara recept
Summary
recipe image
Recipe Name
Bolognese
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Besök vår butik där det passar dig

Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.