Att grava livsmedel är något vi gjort länge för att förlänga hållbarheten på t.ex. fisk och kött. En riktig klassiker är gravad lax som syns både på jul-, påsk- och midsommarbordet, men för dem som inte gillar lax kommer här ett perfekt recept på ett alternativ till laxen – gravad nötrulle! Den görs på liknande vis och är bara magiskt gott. Skär i tunna skivor och njut.

Förberedelser: 10 min
Gravning: 5+1 dygn

Ingredienser

  • 500 g nötrulle⁠
  • 0,75 dl socker⁠
  • 0,75 dl salt⁠
  • 2 kvistar timjan⁠
  • 5 st enbär⁠

Gör såhär

  1. Blanda ihop socker och salt och klappa in i köttet.⁠
  2. Lägg kött, enbär och timjan i dubbla plastpåsar.⁠
  3. Knyt ihop påsarna och grava i kylskåpet i 5 dygn.⁠
  4. Vänd påsen 2 gånger per dygn.⁠
  5. Frys in köttet över natten.⁠
  6. Skär det frysta köttet i tunna skivor innan servering.⁠
  7. Njut!

 

 

Foto och recept: Gröna gårdar

Spara recept
Summary
recipe image
Recipe Name
Gravad nötrulle
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Besök vår gårdsbutik

Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.