Sallad är perfekt eftersom man kan ha i precis det man tycker om. Det är också ett perfekt sätt att ta hand om sina rester på. I det här receptet är det grillad biff, men det går lika bra att använda vilket kött som helst från gårdagens middag.

4 portioner
30 minuter

Ingredienser

  • 600 g Biff
  • 1 st Rödlök
  • Saft från 1/2 citron
  • 1 msk Honung
  • 2 msk Smör
  • 500 g grön sparris
  • 250 g körsbärstomater på kvist
  • Machésallad
  • Olivolja

Sås

  • 250 g Kesella kvarg
  • 100 g Riven ost
  • 1 krm Salt
  • 1 krm Svartpeppar

Gör såhär

  1. Rör ihop kvarg och ost Smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva löken och lägg i en skål. Blanda med citron och honung.
  3. Smält smöret och pensla det över biff, sparris och tomater. Salta och peppra.
  4. Grilla kött och grönsaker ca 2 min på varje sida. Skiva biffen tunt.
  5. Lägg sallad, grönsaker och biff på ett fat. Toppa med oströran och ringla över lite olivolja.
  6. Njut!

 

Recept och foto: Arla

 

Spara recept
Summary
recipe image
Recipe Name
Biffsallad
Author Name
Published On
Cook Time
Total Time

Besök vår gårdsbutik

Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.