Sallad är perfekt eftersom man kan ha i precis det man tycker om. Det är också ett perfekt sätt att ta hand om sina rester på. I det här receptet är det grillad biff, men det går lika bra att använda vilket kött som helst från gårdagens middag.
4 portioner
30 minuter
Ingredienser
- 600 g Biff
- 1 st Rödlök
- Saft från 1/2 citron
- 1 msk Honung
- 2 msk Smör
- 500 g grön sparris
- 250 g körsbärstomater på kvist
- Machésallad
- Olivolja
Sås
- 250 g Kesella kvarg
- 100 g Riven ost
- 1 krm Salt
- 1 krm Svartpeppar
Gör såhär
- Rör ihop kvarg och ost Smaka av med salt och peppar.
- Skiva löken och lägg i en skål. Blanda med citron och honung.
- Smält smöret och pensla det över biff, sparris och tomater. Salta och peppra.
- Grilla kött och grönsaker ca 2 min på varje sida. Skiva biffen tunt.
- Lägg sallad, grönsaker och biff på ett fat. Toppa med oströran och ringla över lite olivolja.
- Njut!
Recept och foto: Arla
Spara recept
Besök vår gårdsbutik
Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.