En lyxig majonnäs med djupare, rundare smak som passar bra till tex råbiff.
Vill du ha extra mycket smak väljer du att helt ta bort oljan och istället ta 1 dl Krögartalg och 1 dl Guldtalg.
Ca 15 min
Ingredienser
- 2 äggulor
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl smält Krögartalg (eller hälften Krögartalg och hälften Guldtalg)
- 1 dl rapsolja
- 1/2 krm salt
Gör såhär:
- Vispa ihop äggulor, senap och salt.
- Smält Krögartalg och ev. Guldtalg. Vispa upp det fluffigt och låt det komma ner i temperatur.
- Tillsätt långsamt den smälta talgen och oljan i en tunn stråle, medan du hela tiden vispar.
- Rör tills du har en tjock och krämig majonnäs.
Besök vår gårdsbutik
Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.