En lyxig majonnäs med djupare, rundare smak som passar bra till tex råbiff.
Vill du ha extra mycket smak väljer du att helt ta bort oljan och istället ta 1 dl Krögartalg och 1 dl Guldtalg.
Ca 15 min
Ingredienser
- 2 äggulor
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl smält Krögartalg (eller hälften Krögartalg och hälften Guldtalg)
- 1 dl rapsolja
- 1/2 krm salt
Gör såhär:
- Vispa ihop äggulor, senap och salt.
- Smält Krögartalg och ev. Guldtalg. Vispa upp det fluffigt och låt det komma ner i temperatur.
- Tillsätt långsamt den smälta talgen och oljan i en tunn stråle, medan du hela tiden vispar.
- Rör tills du har en tjock och krämig majonnäs.
![recipe image](https://hagshult.se/wp-content/uploads/2020/11/krogarmajonnas_med_rabiff.jpg)
Besök vår butik där det passar dig
Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.