En mustig gryta är alltid ett säkert kort. Denna har härliga smaker av honung, palsternacka och lingon. Mustig och mumsig!

Tillagningstid: 1,5 h
Receptet är för 4 portioner. 

Ingredienser

  • 500 g Nötbog
  • 2 st Gul lök
  • 2 st Vanliga morötter
  • 200 g Palsternacka
  • 1 st Rotselleri
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 tsk Honung Flytande
  • 1 st Lagerblad
  • 1 dl Lingon
  • 2 msk Vetemjöl
  • 4 dl Vatten
  • 1 st tärningar Köttbuljong

Gör såhär:

1. Skär bogen i stora tärningar. Bryn köttet i omgångar i stekpanna.

2. Lägg i gryta, strö över mjöl, rör om och tillsätt vatten, buljong, lagerblad och tomatpuré.

3. Koka under lock tills köttet är mjukt ca 50 min.

4. Dela lök, morötter, palsternacka och rotselleri i stora bitar. Bryn rotfrukterna lite lätt och lägg i grytan.

5. Tillsätt honung och koka rotfrukterna mjuka ca 15 min.

6. Lägg i lingonen och låt det puttra med de två sista minutrarna.

7. Smaka av med salt och peppar.

8. Servera med potatis eller ris.

9. Njut!

Spara recept
Summary
recipe image
Recipe Name
Mustig gryta på bog
Author Name
Published On
Cook Time
Total Time

Besök vår gårdsbutik

Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.