En mustig gryta är alltid ett säkert kort. Denna har härliga smaker av honung, palsternacka och lingon. Mustig och mumsig!
Tillagningstid: 1,5 h
Receptet är för 4 portioner.
Ingredienser
- 500 g Nötbog
- 2 st Gul lök
- 2 st Vanliga morötter
- 200 g Palsternacka
- 1 st Rotselleri
- 2 msk Tomatpuré
- 1 tsk Honung Flytande
- 1 st Lagerblad
- 1 dl Lingon
- 2 msk Vetemjöl
- 4 dl Vatten
- 1 st tärningar Köttbuljong
Gör såhär:
1. Skär bogen i stora tärningar. Bryn köttet i omgångar i stekpanna.
2. Lägg i gryta, strö över mjöl, rör om och tillsätt vatten, buljong, lagerblad och tomatpuré.
3. Koka under lock tills köttet är mjukt ca 50 min.
4. Dela lök, morötter, palsternacka och rotselleri i stora bitar. Bryn rotfrukterna lite lätt och lägg i grytan.
5. Tillsätt honung och koka rotfrukterna mjuka ca 15 min.
6. Lägg i lingonen och låt det puttra med de två sista minutrarna.
7. Smaka av med salt och peppar.
8. Servera med potatis eller ris.
9. Njut!
Spara recept![recipe image](https://hagshult.se/wp-content/uploads/2022/12/svbk_2_resz-scaled.jpg)
Besök vår butik där det passar dig
Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.