En mustig gryta är alltid ett säkert kort. Denna har härliga smaker av honung, palsternacka och lingon.

Tillagningstid: 1,5 h

Receptet är för 4 portioner. 

Ingredienser

  • 500 g Nötbog
  • 2 st Gul lök
  • 2 st Vanliga morötter
  • 200 g Palsternacka
  • 1 st Rotselleri
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 tsk Honung Flytande
  • 1 st Lagerblad
  • 1 dl Lingon
  • 2 msk Vetemjöl
  • 4 dl Vatten
  • 1 st tärningar Köttbuljong

Gör såhär:

1. Skär bogen i stora tärningar. Bryn köttet i omgångar i stekpanna.

2. Lägg i gryta, strö över mjöl, rör om och tillsätt vatten, buljong, lagerblad och tomatpuré.

3. Koka under lock tills köttet är mjukt ca 50 min.

4. Dela lök, morötter, palsternacka och rotselleri i stora bitar. Bryn rotfrukterna lite lätt och lägg i grytan.

5. Tillsätt honung och koka rotfrukterna mjuka ca 15 min.

6. Lägg i lingonen och låt det puttra med de två sista minutrarna.

7. Smaka av med salt och peppar.

8. Servera med potatis eller ris.

9. Njut!

Besök vår butik

Här kan du beställa Krögartalg och läsa om våra övriga produkter.