Schnitzel – en riktig klassiker som alla tycker om. Det är perfekt att laga på innanlår från nöt. Hos oss kan du köpa innanlår som biff eller skuret i lövbiff. Lövbiffarna är redo att paneras för en snabb och enkel schnitzel. Nedan har du ett grundrecept för schnitzel. Stek i smör tillsammans med Krögartalg för en extra krispig yta. Servera med vad du vill!

Receptet är för 4 portioner och tar under 30 minuter. 

Ingredienser

  • 400 g Innanlår eller lövbiff av innanlår
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • Salt och peppar efter smak
  • Lika delar Smör och Krögartalg till stekning

Gör såhär

OBS, om du har färdig lövbiff kan du hoppa över steg 1, eventuellt kan du banka ut dem lite lätt.

  1. Banka ut skivorna riktigt tunt och krydda med salt och peppar.
  2. Vispa upp äggen lätt i en djup tallrik.
  3. Häll vetemjöl i en skål och ströbrödet i en annan, totalt ska du nu ha 3 skålar.
  4. Vänd köttskivorna ordentligt i följande ordning: mjöl, ägg, ströbröd. Se till att de blir ordentligt täckta.
  5. Stek dem i rikligt med smör och Krögartalg tills de får en gyllene yta. Detta tar cirka 4 minuter per sida. Vänd inte ofta.
  6. Servera genast och njut!

Foto: Svenskt kött.

Spara recept
Summary
recipe image
Recipe Name
Schnitzel på innanlår
Author Name
Published On
Cook Time
Total Time

Besök vår gårdsbutik

Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.