Schnitzel – en riktig klassiker som alla tycker om. Det är perfekt att laga på innanlår från nöt. Hos oss kan du köpa innanlår som biff eller skuret i lövbiff. Lövbiffarna är redo att paneras för en snabb och enkel schnitzel. Nedan har du ett grundrecept för schnitzel. Stek i smör tillsammans med Krögartalg för en extra krispig yta. Servera med vad du vill!
Receptet är för 4 portioner och tar under 30 minuter.
Ingredienser
- 400 g Innanlår eller lövbiff av innanlår
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl ströbröd
- Salt och peppar efter smak
- Lika delar Smör och Krögartalg till stekning
Gör såhär
OBS, om du har färdig lövbiff kan du hoppa över steg 1, eventuellt kan du banka ut dem lite lätt.
- Banka ut skivorna riktigt tunt och krydda med salt och peppar.
- Vispa upp äggen lätt i en djup tallrik.
- Häll vetemjöl i en skål och ströbrödet i en annan, totalt ska du nu ha 3 skålar.
- Vänd köttskivorna ordentligt i följande ordning: mjöl, ägg, ströbröd. Se till att de blir ordentligt täckta.
- Stek dem i rikligt med smör och Krögartalg tills de får en gyllene yta. Detta tar cirka 4 minuter per sida. Vänd inte ofta.
- Servera genast och njut!
Foto: Svenskt kött.
Spara recept
Besök vår gårdsbutik
Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.