Prova Sofia ”Dussinkocken” Goods goda kakor som blir spröda och fina med Krögartalg i receptet.

Ingredienser

  • 75 g Krögartalg
  • 75 g smör
  • 40 g strösocker
  • En nypa salt
  • 150 gram vetemjöl

Steg

  • Knåda ihop alla ingredienser.
  • Kavla ut degen ca, 0,5 cm tjock, stansa eller skär ut kakorna.
  • Grädda i 150 grader tills kakorna får färg.
  • Njut kakorna tillsammans med en kopp thé (som engelsmännen gör) eller gör en lyxigt efterrätt som på bilden (Päron inkokta i portvin, glittriga shortbreads, grädde samt sås på gula hallon och smultron).

Inkokta päron, glittriga shortbreads, vispgrädde och hallon/smultronsås

Spara recept
Summary
recipe image
Recipe Name
Shortbreads à la Dussinkocken
Author Name
Published On
Cook Time
Total Time

Besök vår gårdsbutik

Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.