Prova Sofia ”Dussinkocken” Goods goda kakor som blir spröda och fina med Krögartalg i receptet.
Ingredienser
- 75 g Krögartalg
- 75 g smör
- 40 g strösocker
- En nypa salt
- 150 gram vetemjöl
Steg
- Knåda ihop alla ingredienser.
- Kavla ut degen ca, 0,5 cm tjock, stansa eller skär ut kakorna.
- Grädda i 150 grader tills kakorna får färg.
- Njut kakorna tillsammans med en kopp thé (som engelsmännen gör) eller gör en lyxigt efterrätt som på bilden (Päron inkokta i portvin, glittriga shortbreads, grädde samt sås på gula hallon och smultron).
Summary

Recipe Name
Shortbreads à la Dussinkocken
Author Name
Hagshult
Published On
Cook Time
Total Time
Besök vår butik där det passar dig
Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.