Denna tartarsås är god till både fisk och kött, men framför allt till en fantastisk entrecotemacka. Den är enkel, snabb och otroligt god!
Tillagning 20 min
Ingredienser
- 1/2 gul lök, fintärnad
- 1 äpple, skalat och fintärnat
- 2 msk rapsolja
- 1/2 tsk gurkmeja
- 150 g saltgurka
- 60 g syltlök
- 1 knippe persilja, hackad
- 2 dl majonnäs
- salt och svartpeppar
Gör såhär
- Hacka löken och äpplet fint. Fräs löken och hälften av äpplet i rapsolja utan att det tar färg. Tillsätt gurkmejan och låt svalna.
- Fintärna saltgurka och syltlök. Blanda dem med den stekta äppel- och lökblandningen, resten av äpplet, persilja och majonnäs.
- Smaka av med salt och peppar.
- Njut!
Recept: Paul Svensson
Spara recept
Besök vår gårdsbutik
Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.