Denna tartarsås är god till både fisk och kött, men framför allt till en fantastisk entrecotemacka. Den är enkel, snabb och otroligt god!

Tillagning 20 min

Ingredienser

  • 1/2 gul lök, fintärnad
  • 1 äpple, skalat och fintärnat
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 150 g saltgurka
  • 60 g syltlök
  • 1 knippe persilja, hackad
  • 2 dl majonnäs
  • salt och svartpeppar

Gör såhär

  1. Hacka löken och äpplet fint. Fräs löken och hälften av äpplet i rapsolja utan att det tar färg. Tillsätt gurkmejan och låt svalna.
  2. Fintärna saltgurka och syltlök. Blanda dem med den stekta äppel- och lökblandningen, resten av äpplet, persilja och majonnäs.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Njut!

Recept: Paul Svensson

Spara recept
Summary
recipe image
Recipe Name
Tartarsås
Author Name
Published On
Cook Time
Total Time

Besök vår butik där det passar dig

Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.