Yakiniku är en japansk klassiker som är magiskt god och dessutom lättlagad. Den görs på entrecôte, men det går också bra med till exempel ryggbiff. Servera med ris och en god sallad på säsongens grönsaker.

4 portioner
ca 45 min

Ingredienser

  • 600 g entrecôte, eller ryggbiff
  • 1,5 dl japansk soja
  • 3 msk mirin (japanskt risvin)
  • 3 msk sherry
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 msk Krögartalg
  • 0,5 dl purjolök, fint hackad
  • 2 msk sesamfrö

Gör såhär:

  1. Skär entrecôten i mycket tunna skivor/strimlor.
  2. Blanda såsen med soja, mirin, sherry, vitlök, strösocker och ingefära.
  3. Blanda köttskivorna med såsen, blanda ordentligt. Låt marinera ca 10 min.
  4. Hetta upp en stekpanna eller stekgryta med Krögartalg. Stek köttet och såsen tills det mesta av marinaden kokat in. Detta tar ca 5 min. Tillsätt purjolöken mot slutet.
  5. Servera med ris och sallad. Toppa med sesamfrön.
  6. Njut!
Spara recept
Summary
recipe image
Recipe Name
Yakiniku på entrecôte
Published On
Cook Time
Total Time

Besök vår butik där det passar dig

Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.