Krögartalg

125,00 kr

Krögartalg är fett från våra pensionerade mjölkkor. Utmärkt smaksättare eftersom den är rik på umami.

Som en del i vårt hållbarhetsarbete vill vi ta tillvara så mycket som möjligt av våra djur. Sedan 2019 tar vi hand om det fett som blir över vid slakten och gör Krögartalg.
Fettet mals och smälts och kokas (pastöriseras) därefter silas den ren och hälls i formar. När den svalnat slår vi in Krögartalgen i fina paket.

Lång hållbarhet på krögartalg

Hållbarheten är lång, minst ett år, och oftast längre än så.
Talg bör förvaras svalt, men inte för kallt eftersom det blir hårt. Vi rekommenderar att du har lite Krögartalg framme vid spisen, så är det alltid lätt att ta en klick i stekpannan eller som smaksättare i såsen.

Ett antal studier visar att kor som enbart äter gräs får ett mjukare fett med lägre smältpunkt och en bättre sammansättning av de fleromättade fettsyrorna omega-3 och omega-6.

I lager

Artikelnr: KS100 Kategori: Etiketter: ,

Lite matinspiration?

Vi har flera goda maträtter du kan inspireras av!
Hitta din favorit bland våra recept.