Ta vara på dina bröd- och ost-rester och laga fritters! Tillsammans med zucchini blir det en perfekt lunch för två, eller dubbla receptet om ni är 4. Fritters är en lättlagad och otroligt god lunch.
2 portioner
30 min
Ingredienser
- 1 zucchini
- 3 dl vita bönor (eller andra bönor du har hemma)
- 2 dl brödsmulor
- 1,5 dl riven ost
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl passerade tomater
- olivolja till stekning
- salt och svartpeppar
Gör såhär
- Riv zucchinin grov och krama ut lite vätska med händerna. Den behöver inte vara helt urkramad eftersom bröder suger upp resten.
- Blanda zucchinin och brödet.
- Mosa bönorna med en gaffel och rör ner i zucchiniblandningen. Tillsätt osten och blanda väl. Smaksätt med salt och peppar.
- Hetta up lite olja i en kastrull och riv ner vitlöksklyftorna. Sänk värmen till medel och stek vitlöken i ca 1 minut. Tillsätt sedan de passerade tomaterna och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda på lägsta värme medan du gör klart dina fritters.
- Hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Forma zucchiniblandningen till biffar, lägg dem i stekpannan och tryck till med en stekspade. Sänk till medelhög värme och stek tills frittersen fått ordentligt med färg. Vänd och upprepa på andra sidan.
- Lägg upp på en tallrik och servera med tomatsåsen att doppa i.
- Njut!
Recept och foto: Cina Risberg
Spara recept
Besök vår gårdsbutik
Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.