Tacos är en riktig klassiker som går att göra på oändligt olika vis och med oändligt med tillbehör. Detta är ett recept på tacos av flankstek som serveras med bland annat en frisk rabarbersalsa, perfekt till sommaren!
4 portioner
Tillagningstid ca 1h (exklusive marinering över natten)
Ingredienser
Marinad
- 600 g flankstek
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl soja1 dl olja
- 2 msk rödvin eller rödvinsvinäger
- 1 tsk honung
- 2 msk paprikapulver
Bondbönsguacamole
- 300 g bondbönor, frysta men tinade eller färska och skalade
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk citronsaft
- 1/2-1 dl rapsolja
- 1 tsk salt
Rabarbersalsa
- 2 rabarberstjälkar
- 1/2 rödlök
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 spansk peppar
- 1 tsk honung (ev lite mer vid behov)
- 1 nypa salt
- 2 msk rapsolja
Till servering
- flingsalt
- 12 tacobröd (små, gärna med majsmjöl)
- 2 lime
- 1 kruka koriander
Gör såhär
- Blanda vitlök, soja, olja, rödvin, honung och 1 msk paprikapulver med salt och peppar i en platspåse. Lägg ner köttet och låt stå över natten.
- Torka av köttet med hushållspapper. Rubba med salt, peppar och paprikapulver och grilla sedan på direkt värme i 4 minuter per sida. Låt vila 15 min. Skiva tunt.
- Bondbönsguacamole: Mixa alla ingredienserna med en stavmixer.
- Rabarbersalsa: Hacka rabarber, chili och rödlök fint, blanda med övriga ingredienser.
- Servera tacon med bondbönsguacamole i botten, läg sedan i köttet och därefter salsa. Toppa med lite lime och koriander.
- Njut!
Recept och foto: Sofia Henriksson
Spara recept
Besök vår gårdsbutik
Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.