Sous vide kommer från Frankrike och betyder ”i vakuum”. Det är en metod som innebär att man tillagar mat, till exempel kött, i ångugn eller vakuumförpackning i vattenbad. Ingredienserna är få men tillagningstiden något längre, så ha inte bråttom! Detta receptet är på Picanha som är en vanlig styckdetalj i Brasilien och Argentina.
Receptet är för 4 personer.
Tillagningstid ca 4,5 h
Ingredienser:
- 800 g Picanha
- 2 nypor flingsalt
- 2 nypor svartpeppar
Gör såhär:
-
Skär ett sick-sack-mönster över fettkappan på din Picanha
-
Salta och peppra köttet runt om
-
Försegla i en vacuummaskin alternativt en zip-lock-bag
-
Låt gå i Sous Vide ca 4 timmar på 54 grader för medium rare.
-
Låt svalna något och avsluta sedan i en panna alternativt på en het grill. Låt inte köttet ligga på för länge, du ska här bara ge din Picanha en fin yta.
-
Vira in köttet i bakplåtspapper och låt vila i ca 10 minuter.
-
Skär upp och servera din saftiga Picanha! Njut!
Foto: Frida Jakobsson
Spara recept
Besök vår gårdsbutik
Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.