Sous vide kommer från Frankrike och betyder ”i vakuum”. Det är en metod som innebär att man tillagar mat, till exempel kött, i ångugn eller vakuumförpackning i vattenbad. Ingredienserna är få men tillagningstiden något längre, så ha inte bråttom! Detta receptet är på Picanha som är en vanlig styckdetalj i Brasilien och Argentina.

Receptet är för 4 personer. 

Ingredienser:

  • 800 g Picanha
  • 2 nypor flingsalt
  • 2 nypor svartpeppar

Gör såhär:

  1. Skär ett sick-sack mönster över fettkappan på din Picanha
  2. Salta och peppra köttet runt om
  3. Försegla i en vacuummaskin alternativt en zip-lock-bag
  4. Låt gå i Sous Vide ca 4 timmar på 54 grader för medium rare.
  5. Låt svalna något och avsluta sedan i en panna alternativt på en het grill. Låt inte köttet ligga på för länge, du ska här bara ge din Picanha en fin yta.
  6. Vira in köttet i bakplåtspapper och låt vila i ca 10 minuter.
  7. Skär upp och servera din saftiga Picanha! Njut!

Besök vår butik

Här kan du beställa Krögartalg och läsa om våra övriga produkter.