Sous vide kommer från Frankrike och betyder ”i vakuum”. Det är en metod som innebär att man tillagar mat, till exempel kött, i ångugn eller vakuumförpackning i vattenbad. Ingredienserna är få men tillagningstiden något längre, så ha inte bråttom! Detta receptet är på Picanha som är en vanlig styckdetalj i Brasilien och Argentina.

Receptet är för 4 personer.
Tillagningstid ca 4,5 h

Ingredienser:

  • 800 g Picanha
  • 2 nypor flingsalt
  • 2 nypor svartpeppar

Gör såhär:

  1. Skär ett sick-sack-mönster över fettkappan på din Picanha
  2. Salta och peppra köttet runt om
  3. Försegla i en vacuummaskin alternativt en zip-lock-bag
  4. Låt gå i Sous Vide ca 4 timmar på 54 grader för medium rare.
  5. Låt svalna något och avsluta sedan i en panna alternativt på en het grill. Låt inte köttet ligga på för länge, du ska här bara ge din Picanha en fin yta.
  6. Vira in köttet i bakplåtspapper och låt vila i ca 10 minuter.
  7. Skär upp och servera din saftiga Picanha! Njut!

 

Foto: Frida Jakobsson

Spara recept
Summary
recipe image
Recipe Name
Sous vide på Picanha
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Besök vår butik där det passar dig

Här hittar du ett härligt utbud av vårt eget kött och chark samt noga utvalda produkter från småskaliga mathantverkare.