Artiklar

Här hittar du artiklar av olika slag på tema mat, klimat och lantbruk. Vi publicerar artiklar för att sprida kunskap och utbilda i hur mat blir till och vikten av ett hållbart jordbruk och att äta svenskt.

Välkommen på studiebesök till Hagshultskossorna

Hos Hagshultskossorna är ni varmt välkomna att boka studiebesök – oavsett om ni kommer med [...]

Därför är vår färs något helt annat

Fetare. Mörad. Från hela djuret. Med smak på riktigt. Hos oss gör vi färs med [...]

Ge maten magisk smak med Maillardeffekten

Vad är Maillardeffekten? Maillardeffekten är en kemisk reaktion mellan aminosyror (som finns i proteiner) och [...]

Krögartalg och Guldtalg vad har man det till?

Genom att välja våra talgprodukter bidrar du till en hållbar och klimatcertifierad produktion. Vi tar [...]

Så lyckas du med din oxfilé

Skillnaden mellan att steka och grilla oxfilé Oxfilé är en av de mest exklusiva och [...]

Vi blev Årets bonde 2024 i Sverige!

Yippie vi vann! 🥂 Vi var en av 137 kandidater som har granskats och grillats [...]

Hållbart, svenskt och ekonomiskt – Hagshultskossorna gillar RME

I arbetet för ökad hållbarhet och minskad klimatpåverkan lämnade vi det fossila bränslet och gick [...]

Framtidens fossilfria nötköttsproduktion finns i Hagshult

Den 11 juni lanserades en ny rapport inom Lantmännens ramverk Framtidens Jordbruk. Rapporten visar hur [...]

Vi når redan nu klimatmålen för 2030!

Tillsammans med Lantmännen släpper vi i juni 2024 en rapport om vår fossilfria nötköttsproduktion. Beräkningarna [...]

Wow vi är nominerade till Årets spjutspetsföretag

Oj så hedrande att vara en av de sex företag som är nominerade till Årets [...]

Framgångsrecept

Här finns en film om oss när vi berättar om vår framgångssaga (enligt Lantmännen) om [...]

Vad är klimatcertifiering?

Svenskt Sigill Klimatcertifierad – för ett minskat klimatavtryck … och hållbarhet på riktigt! För oss [...]

Lär dig om den femte grundsmaken umami

Umami är en av de fem grundsmakerna, tillsammans med sötma, salt, surhet och beska. Umamismaken [...]

Se hur vi jobbar tillsammans för att bli bättre

En film om vår filosofi kring att leda företag och att utvecklas. Vikten av att [...]

Information om våra köttlådor 2023

Nu kan du planera för bra kött hela 2023. Är du intresserad av en köttlåda [...]

Små gärningar som bidrar till biologiskt mångfald

I våras sådde vi nästan 1 000 m2 fleråriga örter. Nu har alla vilda bin [...]

Affärsutvecklingsmöte

I juni träffades vi på Ellery Beach house och pratade affärsutveckling. Exceptionell råvara arrangerade en [...]

Våra kor är inte uppfödda för att så snabbt som möjligt hamna på en tallrik

Vår kor har många uppgifter innan de slutligen blir ett gott och nyttigt kött. De [...]

Vi är nominerade till Årets klimatbonde, 2021!

Vi säger vara OWAOOO och tusen tack!! Vi är verkligen otroligt stolta över nomineringen från [...]

Såhär ser vår utbildning ”Hur kött blir till” ut

”Hur kött blir till” är en utbildning på ca. 3 timmar, på plats på gården. [...]