Artiklar

Här hittar du artiklar av olika slag på tema mat, klimat och lantbruk. Vi publicerar artiklar för att sprida kunskap och utbilda i hur mat blir till och vikten av ett hållbart jordbruk och att äta svenskt.

Ge maten magisk smak med Maillardeffekten

Vad är Maillardeffekten? Maillardeffekten är en kemisk reaktion mellan aminosyror (som finns i proteiner) och [...]

Så lyckas du med din oxfilé

Skillnaden mellan att steka och grilla oxfilé Oxfilé är en av de mest exklusiva och [...]

Vi blev Årets bonde 2024 i Sverige!

Yippie vi vann! 🥂 Vi var en av 137 kandidater som har granskats och grillats [...]

Hållbart, svenskt och ekonomiskt – Hagshultskossorna gillar RME

I arbetet för ökad hållbarhet och minskad klimatpåverkan lämnade vi det fossila bränslet och gick [...]

Framtidens fossilfria nötköttsproduktion finns i Hagshult

Den 11 juni lanserades en ny rapport inom Lantmännens ramverk Framtidens Jordbruk. Rapporten visar hur [...]

Vi når redan nu klimatmålen för 2030!

Tillsammans med Lantmännen släpper vi i juni 2024 en rapport om vår fossilfria nötköttsproduktion. Beräkningarna [...]

Wow vi är nominerade till Årets spjutspetsföretag

Oj så hedrande att vara en av de sex företag som är nominerade till Årets [...]

Framgångsrecept

Här finns en film om oss när vi berättar om vår framgångssaga (enligt Lantmännen) om [...]

Vad är klimatcertifiering?

Svenskt Sigill Klimatcertifierad – för ett minskat klimatavtryck … och hållbarhet på riktigt! För oss [...]

Lär dig om den femte grundsmaken umami

Umami är en av de fem grundsmakerna, tillsammans med sötma, salt, surhet och beska. Umamismaken [...]

Se hur vi jobbar tillsammans för att bli bättre

En film om vår filosofi kring att leda företag och att utvecklas. Vikten av att [...]

Information om våra köttlådor 2023

Nu kan du planera för bra kött hela 2023. Är du intresserad av en köttlåda [...]

Små gärningar som bidrar till biologiskt mångfald

I våras sådde vi nästan 1 000 m2 fleråriga örter. Nu har alla vilda bin [...]

Affärsutvecklingsmöte

I juni träffades vi på Ellery Beach house och pratade affärsutveckling. Exceptionell råvara arrangerade en [...]

Våra kor är inte uppfödda för att så snabbt som möjligt hamna på en tallrik

Vår kor har många uppgifter innan de slutligen blir ett gott och nyttigt kött. De [...]

Vi är nominerade till Årets klimatbonde, 2021!

Vi säger vara OWAOOO och tusen tack!! Vi är verkligen otroligt stolta över nomineringen från [...]

Såhär ser vår utbildning ”Hur kött blir till” ut

”Hur kött blir till” är en utbildning på ca. 3 timmar, på plats på gården. [...]

Ett seminarium med hållbarhet i fokus

Seminarium om hållbarhet. Alltid roligt att föreläsa och prata om det vi brinner för. Ännu [...]

Visste du dessa fem fantastiska fördelar med kor?

Våra kor är inte uppfödda för att så snabbt som möjligt bli mat. De är [...]

Varför vi borde ha mer svenskt kött på våra restauranger

Jag har pratat om vårt samarbete med restauranger på LRF:s event ”Mer svenskt kött på [...]